Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Midwinter 1
Midwinter 7 Midwinter 30

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Verslag Midwinterdrive 11 febr. 2023

MIDWINTERDRIVE

 

Zaterdag 11 februari was het dan weer zover: De Midwinterdrive. Voor de bridgers bij De Harmonie een teken dat het voorjaar niet ver meer is. Alhoewel: op veel plekken was het al voorjaar. Krokussen en narcissen in bloei, boompjes die al uitlopen met jong groen en in grasland een hevige mollen activiteit.

Net zoveel activiteit werd door 58 bridgers aan de dag gelegd. Na 13 kaarten gesorteerd te hebben begint het kraken van de hersens. Wat een raar verdeelde hand. Wat moet ik hier mee. Renonce, lange kleur, geen punten, of juist wel veel punten. Om maar te zwijgen van die tegenstanders die net iets bieden wat jij ook had willen doen. Ja, bridgen doe je voor je plezier.

Maar na die worsteling die biedronde heet begint dan toch het echte spel. Waar kom ik mee uit? Wat heeft mijn partner geboden en wat de tegenpartij? Hoe kan ik ze down spelen, of hoe maak ik het contract met een overslag? Zo vliegt een half uur met 4 spellen voorbij en zo ook deze middag.

En tussendoor een drankje en lekkere hapjes, die weer prima werden verzorgd door René en zijn team, waarvoor heel veel dank.

Aan het eind komt dan de uitslag met voor een aantal teams een prijs. Tweemaal een 1e in de A-lijn: Diny en Harry, Willem en Gerro en 3e zijn Herman en Auke geworden. In de B-lijn: 1e Frouke en Pieter, 2e Anneke en Marianne en 3e Lammy en Ger.

En het belangrijkste: iedereen heeft er een hele fijne middag gehad en gaat met een goed gevoel naar huis. Zoiets wil je toch niet missen? Ik niet in ieder geval!

 

Jacob Kloosterman

Rubriek: Algemeen, Bridgen, B.V. Sociëteit De Harmonie door Harry Schuur

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks