Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Recreatief biljarten en wedstrijdbiljart

Wie lid is van Sociëteit De Harmonie mag elke dag biljarten in een van de mooiste biljartzalen van Nederland waar tien wedstrijdtafels staan, waarvan twee grote biljarts. Een plek om je snel thuis te voelen. Ook al kom je alleen, je hebt er altijd aanspraak, krijgt desgewenst hulp van anderen of je speelt spontaan een partijtje. Voor beginners is er ieder seizoen gratis les van topdocenten. Biljarters die aan de wedstrijden van de biljartbond (KNBB) mee willen doen, of intensiever willen oefenen via de clubcompetitie, melden zich daarnaast aan bij een van de biljartclubs binnen de Sociëteit. Wil je graag andere biljarters leren kennen en oefenen? Doe dan zeker mee aan De Harmonie Cup. Een onderling toernooi dat elk seizoen opnieuw start en waaraan iedereen meedoet, van beginner tot topspeler. De jaarlijkse evenementendag is ook hartstikke leuk. Ben je geen lid en wel benieuwd? Kom dan eens kijken naar een biljartwedstrijd, te vinden in de agenda op de website, of neem contact op om een afspraak te maken.

Kijk eens hoe mooi de biljartzaal het Grand Café eruit zien. Ons biljartzaal is een van de mooiste biljartzalen van het land.

Biljartclubs 

In de sociëteit spelen de volgende biljartclubs. Vanaf 19.00 uur is de zaal voor hen gereserveerd:

De oudste biljartclub van Nederland. Een club van biljarters met een moyenne tussen de 0,8 en 5.

De biljartclub met de meeste wedstrijdspelers, met moyennes van 0,8 tot 80.

Deze biljartclub is het laatste mannenbolwerk in de sociëteit.

Een club met een traditie sinds 1926, gebaseerd op biljarten en gezelligheid, die maandelijks een clubtoernooi organiseert, en meedoet aan wedstrijden overdag in groepsverband in heel Groningen en Drenthe.

Openingstijden biljartzaal voor vrij biljarten

Maandag van 13.00 uur tot 19.00 uur.

Dinsdag van 13.00 uur tot 19.00 uur.

Woensdag van 13.00 uur tot 19.00 uur.

Donderdag van 13.00 uur tot 22.00 uur (vanaf 19.00 uur zijn 3 tafels beschikbaar)

Vrijdag van 13.00 uur tot 18.00 uur

Zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Zondag gesloten.

Biljartcommissie

Het onderhoud van de biljarttafels, de lessen, de biljartwinkel zijn in handen van de biljartcommissie. Iedere biljartclub levert een afgevaardige:

Folke Spakman (De Harmonie, Voorzitter), Jan Op 't Holt (Content),  Renze de Vries (De Harmonie, secretaris), Henk Odijk (GBC)  en Jack Balkema (Metropole). 

Contact: biljart@societeitdeharmonie.nl  Hier kun je terecht met vragen of bijvoorbeeld voor het melden van schade aan een biljartlaken. je kunt ook een van de leden van de commissie aanspreken.

De Harmonie Cup wordt georganiseerd door de Harmonie Cup Commissie onder leding van Ruud Boelens.

Biljartwinkel of uitleenkeu, keukast huren

Leden kunnen met korting biljartkeus en ander toebehoren kopen bij de biljartwinkel in de Harmonie. Voor beginners en gasten is er een rek met keus die je ter plekke mag gebruiken. En wie zijn eigen keu wil opbergen kan een keukast huren.

Biljartboekje en online informatie over biljart

Wim Visser, een van onze biljartdocenten, heeft een prachtig boekje geschreven met duidelijke uitleg en talrijke oefeningen. Het is te koop in de biljartwinkel

 Langzamerhand plaatsen we op onze website steeds meer filmpjes van de principes en patronen die in het boekje staan. Handig bij het oefenen. Je vindt hier nog veel meer handige linkjes naar informatie over biljart

Biljartlessen en begeleid biljarten

Twee keer per jaar organiseert de sociëteit een basiscursus biljarten, waarin je leert de keu te hanteren in de juiste houding. Met een goede keuvoering, kun je zuiver mikken en goed leren doorstoten, trekken en amortiseren. De patronen leer je daarna vanzelf door te oefenen. Wie de basiscursus heeft gehad kan ook op dinsdagmiddag meedoen met begeleid biljarten.

Workshops biljarten voor gevorderden

Organiseerden we in maart en april van dit jaar nog een blok van 5 workshops biljarten voor gevorderden, dit seizoen gaan we het aantal verdubbelen en over een periode van 5 maanden leggen - van december tot en met april, gemiddeld 2 per maand dus De eerste 3 staan op stapel. Met hierin ook een tot dusver nog niet eerder (schande!) behandeld thema, het driebandspel. 

Biljartregels en etiquette

In de biljartzaal van Sociëteit De Harmonie werken we met een afklopsysteem. Je kunt daardoor ook als het druk is altijd binnen korte tijd spelen. Meer informatie over biljartregels

Contact over biljart

Heb je vragen over biljart? Mail dan naar biljart@societeitdeharmonie.nl

Harmonie Cup

Alle informatie over het jaarlijkse interne biljarttoernooi vind je op de pagina van de Harmonie Cup. Deelnemers ontvangen via de mail de indeling van de poules en de resultaten. Ook hangen er lijsten op het prikbord naast de bar.

De biljartclubs

Hieronder klik je snel door naar de biljartclubs:

Hoezo gaat het niet goed met het biljart?

Lees wat Henk Vegter ervan vindt, vanuit zijn rol als voorzitter van het district Groningen en Drenthe van de KNBB.