Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Recreatief biljarten en wedstrijdbiljart

Wie lid is van Sociëteit De Harmonie mag elke dag biljarten in een van de mooiste biljartzalen van Nederland waar tien wedstrijdtafels staan, waarvan twee grote biljarts. Een plek om je snel thuis te voelen. Ook al kom je alleen, je hebt er altijd aanspraak, krijgt desgewenst hulp van anderen of je speelt spontaan een partijtje. Voor beginners is er ieder seizoen gratis les van ervaren docenten. Biljarters die aan de wedstrijden van de biljartbond (KNBB) mee willen doen of intensiever willen oefenen via de clubcompetitie, melden zich daarnaast aan bij een van de biljartclubs binnen de Sociëteit. Wil je graag andere biljarters leren kennen en oefenen? Doe dan zeker mee aan De Harmonie Cup, een toernooi dat elk seizoen opnieuw start en waaraan iedereen kan meedoen, van beginner tot topspeler. De jaarlijkse evenementendag is ook hartstikke leuk. Ben je geen lid en wel benieuwd? Kom dan eens kijken naar een biljartwedstrijd, te vinden in de agenda op de website, of neem contact op om een afspraak te maken.

Kijk eens hoe mooi de biljartzaal en het Grand Café eruit zien. Onze biljartzaal is een van de mooiste biljartzalen van het land.

Biljartclubs 

In de sociëteit spelen de volgende biljartclubs. Vanaf 19.00 uur is de zaal voor hen gereserveerd:

De Groninger Biljartclub (GBC), maandagavond

De oudste biljartclub van Nederland. Een club van biljarters met een moyenne tussen de 0,8 en 5.

De biljartclub met de meeste wedstrijdspelers, met moyennes van 0,8 tot 80.

Deze biljartclub is het laatste mannenbolwerk in de sociëteit.

Een club met een traditie sinds 1926, gebaseerd op biljarten en gezelligheid, die maandelijks een clubtoernooi organiseert en meedoet aan wedstrijden overdag in groepsverband in heel Groningen en Drenthe.

Openingstijden biljartzaal voor vrij biljarten

- Maandag van 10.00 uur tot 19.00 uur.

- Dinsdag van 10.00 uur tot 19.00 uur.

- Woensdag van 10.00 uur tot 19.00 uur.

- Donderdag van 13.00 uur tot 24.00 uur (vanaf 19.00 uur zijn 4 tafels beschikbaar).

- Vrijdag van 10.00 uur tot 24.00 uur. Mochten er wedstrijden zijn dan kan er ook vrij gebiljart worden. Dit geldt van september tot en met april. De andere maanden sluit de Sociëteit om 20.00 uur.

- Zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

- Zondag gesloten.

Biljartcommissie

Het onderhoud van de biljarttafels, de lessen en de biljartwinkel zijn in handen van de biljartcommissie. Iedere biljartclub levert een afgevaardigde:


- Stida Vreede (voorzitter)
- Ria Kesselaar (secretaris, De Rode Bal)
- Esso Ferwerda (penningmeester, Metropole)
- Jan Leupen (BC De Harmonie) 
- Harry Mencke (GBC)
- Geerhard Schaap  (BC Content)
- Cees Jan Stigter (Algemeen bestuur)
 

Contact: biljart@societeitdeharmonie.nl  Hier kun je terecht met alle vragen en opmerkingen over de bovengenoemde taken van de commissie. Aarzel niet om de leden van de commissie ook persoonlijk aan te spreken.

De Harmonie Cup wordt georganiseerd door de Harmonie Cup Commissie onder leiding van Ruud Boelens.

Biljartwinkel of uitleenkeu, keukast huren

Leden kunnen met korting biljartkeus en ander toebehoren kopen bij de biljartwinkel in de Harmonie. Voor beginners en gasten is er een rek met keus die je ter plekke mag gebruiken. En wie zijn eigen keu wil opbergen kan een keukast huren.

Biljartboekje en online informatie over biljart

Wim Visser, een van onze biljartdocenten, heeft een prachtig boekje geschreven met duidelijke uitleg en talrijke oefeningen. Het is te koop in de biljartwinkel

Langzamerhand plaatsen we op onze website steeds meer filmpjes van de principes en patronen die in het boekje staan. Handig bij het oefenen. Je vindt hier nog veel meer handige linkjes naar informatie over biljart

Biljartlessen en begeleid biljarten

Twee keer per jaar organiseert de sociëteit een biljartcursus voor beginners en gevorderden, waarin je leert de keu te hanteren in de juiste houding. Met een goede keuvoering, kun je zuiver mikken en goed leren doorstoten, trekken en amortiseren. De patronen leer je daarna vanzelf door te oefenen. Wie de cursus gevorderden heeft gehad kan verder met het niveau `Begeleid Biljarten`.

Workshops biljarten

Voor nog meer gevorderde spelers, vanaf een moyenne van circa 1,5, zijn er regelmatig workshops op de zaterdagmorgen, waarin aandacht geschonken wordt aan specifieke onderwerpen.

Individueel biljartles

Wie de biljartsport erg serieus neemt, zal op zeker moment individueel les willen nemen van een hoog gekwalificeerde biljartinstructeur. Dat hoeft niet per se in de Harmonie, maar de sociëteit biedt daarvoor wel de mogelijkheid. Twee van onze topspelers, beide specialisten in het subtiele Kaderspel, zijn beschikbaar voor dit soort (betaalde) lessen. Klik  hier voor meer informatie.

Biljartregels en etiquette

In de biljartzaal van Sociëteit De Harmonie werken we met een afklopsysteem. Je kunt daardoor ook als het druk is altijd binnen korte tijd spelen. Meer informatie over biljartregels

Biljartactiviteiten in de Sociëteit de Harmonie

Naast de biljartclubs zijn er nog activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Afhankelijk ook van je moyenne.

Intern:

   Harmoniecup 

   10 over Orange

   Evenementen dag

 

Extern: (in samenwerking met de KNBB)

   Dagbiljarten libre

   Avondbiljarten libre C1,C2,C3,C4

   Kader spelen

   3 banden groot

   3 banden klein  

   Bandstoten

   Top 8 toernooi

   Persoonlijke kampioenschap

 

Voor meer informatie kunt je terecht bij de biljartcommissie, die je eventueel doorverwijst naar de leden die dit organiseren

Contact over biljart

Heb je vragen over biljart? Mail dan naar biljart@societeitdeharmonie.nl

Harmonie Cup

Alle informatie over het jaarlijkse interne biljarttoernooi vind je op de pagina van de Harmonie Cup. Deelnemers ontvangen via de mail de indeling van de poules en de resultaten. Ook hangen er lijsten op het prikbord naast de bar.

De biljartclubs

Hieronder klik je snel door naar de biljartclubs: