Dsc 8106

Recreatief biljarten

Wie lid is van Sociëteit De Harmonie mag elke dag biljarten in een van de mooiste biljartzalen van Nederland waar tien wedstrijdtafels staan, waarvan twee grote biljarts. Een plek om je snel thuis te voelen. Ook al kom je alleen, je hebt er altijd aanspraak, krijgt desgewenst hulp van anderen of je speelt spontaan een partijtje. Voor beginners is er ieder seizoen gratis les van topdocenten. Biljarters die aan de wedstrijden van de biljartbond (KNBB) mee willen doen, of intensiever willen oefenen via de clubcompetitie, melden zich daarnaast aan bij een van de biljartclubs binnen de Sociëteit. Wil je graag andere biljarters leren kennen en oefenen? Doe dan zeker mee aan De Harmonie Cup. Een onderling toernooi dat elk seizoen opnieuw start en waaraan iedereen meedoet, van beginner tot topspeler. De jaarlijkse evenementendag is ook hartstikke leuk. Ben je geen lid en wel benieuwd? Kom dan eens kijken naar een biljartwedstrijd, te vinden in de agenda op de website, of neem contact op om een afspraak te maken.

Biljartclubs

In de sociëteit spelen de volgende biljartclubs. Vanaf 19.00 uur is de zaal voor hen gereserveerd:

De oudste biljartclub van Nederland. Een club van biljarters met een moyenne tussen de 0,8 en 5.

De biljartclub met de meeste wedstrijdspelers, met moyennes van 0,8 tot 80.

Deze biljartclub is het laatste mannenbolwerk in de sociëteit.

Een club met een traditie sinds 1926, gebaseerd op biljarten en gezelligheid, die maandelijks een clubtoernooi organiseert, en meedoet aan wedstrijden overdag in groepsverband in heel Groningen en Drenthe.

Openingstijden biljartzaal voor vrij biljarten

Maandag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 19.00 uur. Binnenkort vanaf 11.30 uur.

Op donderdag en vrijdag (4 biljarttafels vrij) van 13.00 tot 01.00 uur.

Biljartwinkel of uitleenkeu, keukast huren

Leden kunnen met korting biljartkeus en ander toebehoren kopen bij de biljartwinkel in de Harmonie. Voor beginners en gasten is er een rek met keus die je ter plekke mag gebruiken. En wie zijn eigen keu wil opbergen kan een keukast huren.

Biljartboekje en online informatie over biljart

Wim Visser, een van onze biljartdocenten, heeft een prachtig boekje geschreven met duidelijke uitleg en talrijke oefeningen. Het is te koop in de biljartwinkel

Langzamerhand plaatsen we op onze website steeds meer filmpjes van de principes en patronen die in het boekje staan. Handig bij het oefenen. Je vindt hier nog veel meer handige linkjes naar informatie over biljart

Biljartlessen en begeleid biljarten

Twee keer per jaar organiseert de sociëteit een basiscursus biljarten, waarin je leert de keu te hanteren in de juiste houding. Met een goede keuvoering, kun je zuiver mikken en goed leren doorstoten, trekken en amortiseren. De patronen leer je daarna vanzelf door te oefenen. Wie de basiscursus heeft gehad kan ook op dinsdagmiddag meedoen met begeleid biljarten.

Biljartregels en etiquette

In de biljartzaal van Sociëteit De Harmonie werken we met een afklopsysteem. Je kunt daardoor ook als het druk is altijd binnen korte tijd spelen. Meer informatie over biljartregels