Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schaken: leuk en leerzaam in een ontspannen sfeer

Schaken: leuk en leerzaam in een ontspannen sfeer
Sinds september kent de Harmonie een nieuwe activiteit: schaken. Onder leiding van de ervaren Gerard Potjer krijgen enkele enthousiastelingen les in de beginselen van deze prachtige denksport. In de lessen - op maandag van 10.45 tot ca 12.30 uur - wordt in de regel eerst aandacht besteed aan enkele ‘kleine’ spelsituaties, gevolgd door een potje snelschaak. Thuis kunnen de deelnemers zich vervolgens buigen over enkele opgaven. Zowel de lessen als de opgaven zijn er op gericht om patronen te herkennen en spelstrategieën te ontwikkelen.
Daarnaast kunnen degenen die daar zin in hebben online tegen elkaar schaken, waarbij ze vanuit huis een zet kunnen doen wanneer het hun zelf uitkomt. Kortom, vrijheid blijheid en zeker geen urenlange schaakpartijen.

Voor meer info: Gerard Potjer, tel 06 3022 2169 

Liefde voor de waarheid, stofzuigers en nog meer  (over schaken en kennismaken)

Zo’n schaakbord is een bijzonder ding. Een stoffig mens kan er wat houtjes op verzetten, maar je kan het ook als dienblad gebruiken. Ook goed voor het imago op een bijzettafeltje in de salon. Of als artistiek object in een vitrine, bij voorkeur van marmer of ivoor of geblazen glas. En er is nog veel meer mee mogelijk. Ik heb eens meegemaakt dat de ene schaker de andere een hersenschudding bezorgde, op deze wijze.” Ik hief het bord. De laatste stukken rolden er aan alle kanten vanaf. De omstanders hielden nu de adem in. O, dit wordt een veel te lang verhaal. Mocht iemand om een of andere reden geïnteresseerd zijn in de afloop, ik ben maandags van 10:45 tot 12:15 uur bij de Schaakclub Harmonie. En ook leuk als je dan meespeelt. Leuk, zolang je net als wij een matige of iets minder matige speler bent. Grootmeesters worden verzocht een straatje om te gaan. Als er tijd genoeg is, kan ik ook nog vertellen dat ik als kind nog tegen Euwe gespeeld heb.

Lees het hele verhaal of kom gewoon op maandag kennismaken rond 10.45 uur

Schaken

Schaken algemeen

Leuk verhaal over schaken


Actueel

Bekijk de actuele berichten

Agenda - Schaken

Nieuws - SchakenLet op, u bent niet ingelogd.
U ziet alleen de openbare pagina's.