Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Uitleg beleid Biljartcommissie over het organiseren van biljartlessen:

Dit is een herhaling van het al eerder in de ALV van 9 mei 2019 vastgestelde beleid.

De biljartcommissie (BC) heeft in haar beleidsplan voorzien in het organiseren van gratis biljartlessen op verschillende niveaus, volgens een door de biljartdocenten samengesteld lesplan.

1. Biljartlessen voor beginnende biljarters, bedoeld om met de biljartsport kennis te maken, een eerste bekwaamheid te ontwikkelen, en een keuze te maken om een bepaald niveau te bereiken.
2. Biljartlessen voor gevorderden.

3. Begeleid biljarten. Aansluitend op de beginners- en gevorderde biljartlessen worden groepslessen gegeven, waarbij de deelnemers al spelend aanwijzingen zullen krijgen en zich spelenderwijs verder kunnen bekwamen.
4.Workshops. Op zaterdagochtenden worden een aantal workshops gegeven, ieder met een bepaald thema, onder leiding van en door de spelers uit de topteams. Deze zijn alleen toegankelijk voor de betere spelers.

Er is gebleken dat er binnen de Sociëteit ook, zij het beperkt, behoefte is aan privélessen (niet gratis) op het hoogste niveau (biljarters die in de 3e of 2e klasse spelen). De BC heeft, na overleg met het bestuur, besloten deze mogelijkheid te faciliteren door hiervoor maximaal twee biljarts, in de kelder, op bepaalde uren beschikbaar te stellen. In overleg met de BC kunnen leden van de Sociëteit hier gebruik van maken. De leraar moet in het bezit zijn van een diploma Bondsoefenmeester, of moet een speler zijn die bewezen op topniveau speelt. De leraar behoeft geen lid te zijn van de Sociëteit. De BC zal een lijst van leraren, die hiervoor in aanmerking komen, samenstellen.

Opgave voor de verschillende biljartlessen via mail: biljart@societeitdeharmonie.nl


Sociëteit De Harmonie bezit niet slechts een van de mooiste biljartzalen van Nederland maar rekent het ook tot haar taak het biljarten zelf op niveau te brengen, en te houden.

Twee keer per seizoen, in september en februari worden er cursussen gegeven voor beginnende en gevorderde biljarters. Deze basiscursussen van elk 10 lessen, worden wekelijks gegeven door ervaren biljartleraren. Een volledig cursustraject bestaat dus uit 20 lessen. Het is mogelijk zowel in januari als in september in te stromen, maar er zijn ook de onvermijdelijke beperkingen, zie hieronder bij de kleine lettertjes.

Zijn de cursussen voor Beginners en Gevorderden doorlopen, dan is er nog weer een vervolg mogelijk in een meer praktische situatie, het zogenaamd Begeleid Biljarten. De groepsgrootte (tot 14 deelnemers) is er aanmerkelijk ruimer en de aanpak ongedwongener - men speelt partijen met elkaar waar de leraar op inspeelt met adviezen, instructies en passende oefenstof. Behalve de 'afgestudeerden' van de cursus Gevorderden kan iedereen deelnemen die een biljart-puntengemiddelde van 0,5 tot 1 weet te realiseren. Begeleid Biljarten is een cursus van een jaar en dat heeft consequenties voor deelname: vol is vol (tenzij er gaten vallen). Maar niet getreurd, aanmelden kan het hele verenigingsjaar en in augustus staat alles weer open.

Dit zijn de mogelijkheden voor 2023-2024:

Jan van Domburg.    Cursus beginners. Maandag van 13:00 tot 14:00 uur (max. 4 deeln.)

                                 Cursus beginners.  Maandag van 14:00 tot 15:00 uur (max. 4 deeln.)

 

Renze de Vries.        Cursus begin. & gevord. Dinsdag van 13:00 tot 14:00 uur (max. 4 deeln.)

                                 Cursus begin. & gevord.. Dinsdag van 14:00 tot 15:00 uur (max. 4 deeln.)

 

Albert Schuringa.      Cursus begin. & gevord. Woensdag van 13:30 tot 14:30 uur (max. 4 deeln.)

                                 Cursus begin. & gevord. Woensdag van 14:30 tot 15:30 uur (max. 4 deeln.)

 

Jan Leupen.              Begeleid Biljarten. Maandag vanaf 10.30 tot 12 uur.
                                  Max 14 personen op 7 tafels in de zaal.

 

De cursussen Beginners en Gevorderden starten in september en februari. De cursus Begeleid Biljarten start in september.

 

Opgeven op het volgende e-mailadres: biljart@societeitdeharmonie.nl

 

De kleine lettertjes:

Mochten er zich onverhoopt meer deelnemers aanmelden dan geplaatst kunnen worden, dan wordt geselecteerd op volgorde van aanmelding. Pechvogels komen op de wachtlijst en staan bij de eerstvolgende mogelijkheid vooraan.

Het is mogelijk de beginnerscursus te herhalen, echter de ware beginner heeft ook nu weer voorrang.

Bij de cursus Gevorderden hebben de deelnemers van de voorgaande cursus Beginners voorrang.

 


Individueel biljartles

Wie de biljartsport erg serieus neemt, zal op zeker moment individueel les willen nemen van een hoog gekwalificeerde biljartinstructeur. Dat hoeft niet per se in de Harmonie, maar de sociëteit biedt daarvoor wel de mogelijkheid. Twee van onze topspelers, beide specialisten in het subtiele Kaderspel, zijn beschikbaar voor dit soort (betaalde) lessen. Klik  hier voor meer informatie.

Workshops biljarten voor gevorderden

Nieuws volgt binnenkort over workshops vanaf januari 2022

Contact biljartcommissie

Met vragen over biljart kun je altijd terecht bij een van de leden van de biljartcommissie: Esso Ferwerda, Jan Kierkels, Stida Vreede, Trees Westerhof

Ook kun je mailen naar biljart@societeitdeharmonie.nl.