Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Sociëteit De Harmonie bezit niet slechts een van de mooiste biljartzalen van Nederland maar rekent het ook tot haar taak het biljarten zelf op niveau te brengen, en te houden.

Twee keer per seizoen, in september en februari worden er cursussen gegeven voor beginnende en gevorderde biljarters. Deze basiscursussen van elk 10 lessen, worden wekelijks gegeven door ervaren biljartleraren. Een volledig cursustraject bestaat dus uit 20 lessen. Het is mogelijk zowel in januari als in september in te stromen, maar er zijn ook de onvermijdelijke beperkingen, zie hieronder bij de kleine lettertjes.

Zijn de cursussen voor Beginners en Gevorderden doorlopen, dan is er nog weer een vervolg mogelijk in een meer praktische situatie, het zogenaamd Begeleid Biljarten. De groepsgrootte (tot 14 deelnemers) is er aanmerkelijk ruimer en de aanpak ongedwongener - men speelt partijen met elkaar waar de leraar op inspeelt met adviezen, instructies en passende oefenstof. Behalve de 'afgestudeerden' van de cursus Gevorderden kan iedereen deelnemen die een biljart-puntengemiddelde van 0,5 tot 1 weet te realiseren. Begeleid Biljarten is een cursus van een jaar en dat heeft consequenties voor deelname: vol is vol (tenzij er gaten vallen). Maar niet getreurd, aanmelden kan het hele verenigingsjaar en in augustus staat alles weer open.

    

Dit zijn de mogelijkheden voor 2022-2023:

 

Jan van Domburg.    Cursus beginners. Maandag van 13:00 tot 14:00 uur (max. 4 deeln.)

                                 Cursus beginners.  Maandag van 14:00 tot 15:00 uur (max. 4 deeln.)

 

Renze de Vries.        Cursus begin. & gevord. Dinsdag van 13:00 tot 14:00 uur (max. 4 deeln.)

                                 Cursus begin. & gevord.. Dinsdag van 14:00 tot 15:00 uur (max. 4 deeln.)

 

Albert Schuringa.      Cursus begin. & gevord. Woensdag van 13:30 tot 14:30 uur (max. 4 deeln.)

                                 Cursus begin. & gevord. Woensdag van 14:30 tot 15:30 uur (max. 4 deeln.)

 

Jan Leupen.              Begeleid Biljarten. Maandag van 11:00 tot 12:00 uur (max. 14 pers.)

 

De cursussen Beginners en Gevorderden starten in september en februari. De cursus Begeleid Biljarten start in september.

 

Opgeven op het volgende e-mailadres: biljart@societeitdeharmonie.nl

 

De kleine lettertjes:

Mochten er zich onverhoopt meer deelnemers aanmelden dan geplaatst kunnen worden, dan wordt geselecteerd op volgorde van aanmelding. Pechvogels komen op de wachtlijst en staan bij de eerstvolgende mogelijkheid vooraan.

Het is mogelijk de beginnerscursus te herhalen, echter de ware beginner heeft ook nu weer voorrang.

Bij de cursus Gevorderden hebben de deelnemers van de voorgaande cursus Beginners voorrang.

 


Individueel biljartles

Wie de biljartsport erg serieus neemt, zal op zeker moment individueel les willen nemen van een hoog gekwalificeerde biljartinstructeur. Dat hoeft niet per se in de Harmonie, maar de sociëteit biedt daarvoor wel de mogelijkheid. Twee van onze topspelers, beide specialisten in het subtiele Kaderspel, zijn beschikbaar voor dit soort (betaalde) lessen. Klik  hier voor meer informatie.

Workshops biljarten voor gevorderden

Nieuws volgt binnenkort over workshops vanaf januari 2022

Contact biljartcommissie

Met vragen over biljart kun je altijd terecht bij een van de leden van de biljartcommissie: Esso Ferwerda, Jan Kierkels, Stida Vreede, Trees Westerhof

Ook kun je mailen naar biljart@societeitdeharmonie.nl.