Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Img 20171214 225401
Img 20171214 210944

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)


 

De Culinaire Tafel van de Harmonie

Bij Sociëteit De Harmonie houden we van lekker eten en drinken. Een groepje enthousiaste Bourgondiërs organiseert dan ook regelmatig proeverijen. Iedere groep die iets organiseert noemen we binnen de Sociëteit een Tafel. Dus dit is dan de Culinaire Tafel. Tijdens de proeverijen eten en drinken we niet alleen. De bijeenkomst moet feestelijk zijn, dus wordt hij aangekleed met passende muziek die de sfeer van het proeven extra verhoogt en je meeneemt naar het land of de streek die centraal staat. Bij verschillende acties, zoals de wijnproeverijen, wordt deskundige uitleg gegeven over de wijnen en de streken zodat u er ook nog wat van opsteekt. 

ALGEMEEN

De Culinaire tafel organiseerde in 2019 een aantal goedbezochte en succesvolle evenementen.

10-jan-19        Wijnproeverij van Franse wijnen

14-feb-19       Italiaanse wijnproeverij

18-apr-19      Portugese wijnproeverij

20-mei-19     Aspergediner

21-jun-19      Haringparty

19-sep-19     Proeverij van Chardonnay-wijnen

11-okt-19       Oesteravond

21-okt-19      Mosselen en bokbier

14-nov-19      Sloweens diner alsmede wijnproeverij 

 

In 2018 proefden we Bier, Champagne, Spaanse wijn, Duitse wijnen en waren er enkele etentjes.

De proeverijen worden gemiddeld door 40 personen bezocht en dat is, gegeven de mogelijkheden tevens het maximum. In het algemeen dient men zich op te geven via culinairetafel@societeitdeharmonie.nlen het verschuldigde bedrag, meestal 15 euro, over te maken op NL44INGB0009104327 tnv  Sociëteit de Harmonie

 

In 2020 zijn we voornemens de vorige jaarprogrammas nog eens te overtreffen.

We beginnen daarmee op 23 Januari met een proeverij van Hongaarse wijnen en hapjes uit dit zo romantische land van de Tokayerwijn en de Poeszta. We doen dit in samenwerking met de kenner van Hongaarse wijnen Henk Bol en zijn importfirma Tokajwijn

We zullen de bekende Tokayer dessertwijn proeven, een wereldberoemde sensatie onder de zoete wijnen, maar ook droge witte Tokayers en het beroemde rode Stierenbloed zullen uw tong strelen. We zullen acht wijnen proeven met bijpassende hapjes, het geheel wordt opgeluisterd door het Hongaars orkest Cserebogar, en een Hongaarse litteratuurkenner zal u onderhouden met enkele verhandelingen over de wijn in de Hongaarse literatuur.

Voor de rest van het jaar bestaan onder meer plannen voor proeverijen van Riesling wijnen, Sauvignon wijnen, Chileense wijnen en een vergelijking van wijnjaren. Ook zullen weer maaltijden en seizoensgebonden hapjes onderzocht worden en we hebben nog veel meer pijlen op de boog.

Bekijk het filmpje van de champagneproeverij

Agenda

Kijk hiernaast in de agenda voor wat er op stapel staat en schrijf je in! Let op, de proeverijen zijn alleen toegankelijk voor leden en hun introducees!

Contactpersonen

Hans van de Sande en Pieter Dieben zijn de initiatiefnemers en organisatoren van de Culinaire Tafel. Heb je een idee? Je kunt ze bereiken via  culinairetafel@societeitdeharmonie.nl

Culinair

Culinair algemeen

Culinaire Blog


Actueel

Bekijk de actuele berichten

Agenda - Culinair

Nieuws - CulinairLet op, u bent niet ingelogd.
U ziet alleen de openbare pagina's.