Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Img 20171214 225401
Img 20171214 210944

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)


 

De Culinaire Tafel van de Harmonie

Bij Sociëteit De Harmonie houden we van lekker eten en drinken. Een groepje enthousiaste Bourgondiërs organiseert dan ook regelmatig proeverijen. Iedere groep die iets organiseert noemen we binnen de Sociëteit een Tafel. Dus dit is dan de Culinaire Tafel. Tijdens de proeverijen eten en drinken we niet alleen. De bijeenkomst moet feestelijk zijn, dus wordt hij aangekleed met passende muziek die de sfeer van het proeven extra verhoogt en je meeneemt naar het land of de streek die centraal staat. Bij verschillende acties, zoals de wijnproeverijen, wordt deskundige uitleg gegeven over de wijnen en de streken zodat u er ook nog wat van opsteekt. 

ALGEMEEN

De Culinaire tafel organiseerde reeds een aantal goedbezochte en succesvolle evenementen. Wijnproeverijen van Spaanse, Duitse, Franse, italiaanse, Portugese, Hongaarse en Sloweense wijnen. Ook proeverijen van Champagne, Chardonnay en Merlot wijnen. Bovendien een proeverij van Bieren met bijpassende kazen. Dan Haring en oester party's, mossel met bokbier avonden, en een asperge diner alsmede een Sloweens diner, 

De proeverijen worden gemiddeld door 40 personen bezocht en dat is, gegeven de mogelijkheden tevens het maximum. In het algemeen dient men zich op te geven via culinairetafel@societeitdeharmonie.nl en het verschuldigde bedrag, voor leden 15 euro, voor introducees 25 euro, over te maken op NL44INGB0009104327 tnv  Sociëteit de Harmonie

In de afgelopen twee corona jaren was het nauwelijks mogelijk iets te organiseren. In 2022 echter, met het wegvallen van de coronamaatregelen, halen we weer opgelucht culinair adem.  We zijn voornemens de vorige jaarprogrammas nog eens te overtreffen.

Voor de rest van het jaar bestaan onder meer plannen voor proeverijen van Nederlandse wijnen, Sauvignon wijnen, Chileense wijnen en een vergelijking van wijnjaren. Ook zullen weer regionale maaltijden en seizoensgebonden hapjes onderzocht worden en we hebben nog meer pijlen op de boog. Voor suggesties van nog meer pijlen staan we altijd open!!!

 

Bekijk het filmpje van de champagneproeverij

Agenda

Kijk hiernaast in de agenda voor wat er op stapel staat en schrijf je in! Let op, de proeverijen zijn alleen toegankelijk voor leden en hun introducees!

Contactpersonen

Hans van de Sande en Pieter Dieben zijn de initiatiefnemers en organisatoren van de Culinaire Tafel. Heb je een idee? Je kunt ze bereiken via  culinairetafel@societeitdeharmonie.nl

Culinair

Culinair algemeen

Culinaire Blog


Actueel

Bekijk de actuele berichten

Agenda - Culinair

Nieuws - CulinairLet op, u bent niet ingelogd.
U ziet alleen de openbare pagina's.