Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2021-10-06 om 09.44.36

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Mahjongtoernooi weer een succes

Het eerste Mahjongtoernooi van de Oude Draken in het nieuwe Harmonie-seizoen was weer een groot succes. Twintig deelnemers, waaronder ook vijf gasten ‘van buiten’, schaarden zich op zaterdag 25 september rond vijf tafels en evenzoveel Chinese Muren, om met elkaar de hele dag het edele Mahjong spel te beoefenen. 
Als je daarbij je oren te luisteren legt hoor je van alle kanten min of meer duistere uitroepen als: “kringen één”, “pung!”, “bamboe negen”, “tuintje!!!” en “ik heb een wachtend spel”. Voor de liefhebbers van het Mahjongspel is dat allemaal heel helder, en gek genoeg zijn nieuwe spelers ook al heel gauw gewend aan dit soort termen. 
We begonnen de dag om 10.30u met een inloop, om elf uur exact ging het los en na de lunch (zoals altijd weer voortreffelijk door de staf van De Harmonie verzorgd, net als de hapjes na afloop) speelden we nog tot ruim 16u door. En na wat telwerk (in de eerste plaats door de tellers bij de tafels, daarna door John) kwamen de winnaars uit de bus. Bob was de ongeëvenaarde winnaar, met 6450 punten en hij ging er dus (weer) met de wisselprijs vandoor: twee Chinese figuurtjes in porselein. Henny werd tweede, en één van de gasten (Nienke) behaalde een keurige derde plaats. De hekkensluiter (met een eveneens ongeëvenaarde score van min 10.190 punten) werd – ik schrijf het met het schaamrood op de kaken – uw verslaggever. De borrel en de hapjes na afloop maakten de overwinning en het verlies zoeter….

Het gaat bij Mahjong toch vooral om het spel, en niet zozeer om de knikkers. Iedereen liet weten een geweldig leuke dag te hebben gehad, mede dankzij het voortreffelijke voorbereidende werk van John en Marijke.
En voor wie eens mee wil doen: ons volgende toernooi is op zaterdag 22 januari 2022. Wil je kennis maken met het Mahjongspel (niet moeilijk, wél leuk): de Oude Draken spelen elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 13.30u-15.30u (mét uitleg voor beginners), en iedere donderdagmiddag van 13.30-16.00u (regulier). Welkom! 

 

Han Borg/Oude Draken

Rubriek: Algemeen, Mahjong door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks