Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

foto
foto foto

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Mahjong Toernooi 6 mei

Opnieuw een geslaagd toernooi Oude Draken 

Maar liefst 28 (!) spelers verzamelden zich op zaterdag 6 mei in de Grote Zaal van De Harmonie voor het spelen van een Mahjongtoernooi vol vuur en vlam. En deze keer waren de Groningers nog maar net in de meerderheid: 13 van de 28 deelnemers kwamen van elders uit het land naar dit open toernooi. Men weet Groningen dus te vinden, ook al is het voor sommigen nog steeds een hele reis (dat vinden wij Groningers natuurlijk niet, als we eens op toernooi in het land zijn). Dat er zoveel belangstelling van buiten is komt waarschijnlijk door het feit dat ook wij, als Groningers, onze gezichten steeds meer op landelijke open toernooien laten zien. 

John Doornbos en Marijke Deveer hadden het weer prima voorbereid: de tafels en de Mahjongmuren stonden al helemaal klaar toen we rond 10.30u arriveerden, en ook René stond in de startblokken om de eerste koffie alvast aan te rukken. Op de vleugel wachtten de prijzen op winnaars, waaronder de wisseltrofee (twee porseleinen Chinese beeldjes van circa 20 cm hoogte) die overigens hoe dan ook in Groningen zou blijven. Mocht één van de gastspelers de eerste plaats behalen, dan zou zij/hij een vervangende prijs krijgen, want ja…die lieve Chinezen willen WIJ als Oude Draken niet kwijt. 

Exact 11u werd gestart met het spel, aan zeven tafels van elk vier spelers. De eerste ronde (de zogenaamde Oostronde) verliep vlotjes, en ook de tweede ronde (Zuid) was mooi op tijd gespeeld. Daarna volgde de bekende Mahjonglunch, met heerlijke door René zelfgemaakte soep, brood, beleg en natuurlijk ook een kroketje of een soufflé (dat laatste voor de vegetariërs onder de spelers). Daarna ging het om 14u verder, eerst met West en tenslotte met Noord. Opnieuw was de discipline groot, en speelden we binnen de afgesproken speeltijd. De gasten van buiten lieten blijken er enorm veel plezier in te hebben, ook al wijken de spelregels van de Oude Draken iets af van de landelijke regels. Men was daarover voorafgaand aan het toernooi goed geïnformeerd door José Sleumer, die de contacten met onze gasten had onderhouden. 

En ja: aan het eind was er natuurlijk de poedelprijs, was er een prijs voor een deelnemer die het dichtst de nulstand benaderde (wat nog een hele kunst is, trouwens), en de prijzen voor de nummers één, twee en drie. De winnares van het Oude Drakentoernooi (Marijke Deveer) en haar partner waren dolgelukkig: sinds het voorlaatste toernooi in januari waren ze al in het (tijdelijke) bezit van de Chineesjes en dat bezit werd nog weer even gecontinueerd tot het volgende toernooi in september. Dan spelen we weer een eigen clubtoernooi, maar Mahjongen met spelers van buiten is zeker zo gezellig! 

<foto’s: Bob van der Mark>

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks