Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

De Harense kemphanen De Vries en Balkema leggen aan voor de keuzetrekstoot in de kampioenswedstrijd 2023 van BC Metropole.
De kersverse kampioen.

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

De Vries onttroont Balkema

Hidde de Vries is de nieuwe kampioen van BC Metropole. In een Harense derby wees de winnaar van het libreklassement zijn buurman en kampioen bandstoten, tevens regerend kampioen van de laatste drie jaar Jack Balkema met 18-39 terug. Deze sensationele uitslag kwam met enige moeite tot stand. Balkema vloog met series van 9 en 4 uit de startblokken, terwijl De Vries zeer rustig op gang kwam. Debuterend arbiter Kars hoefde daarna lange tijd geen grote series te laten noteren. Het gestaag druppelen van de punten miste zijn uitwerking op de toeschouwers niet, zodat een hunner het toilet ging opzoeken. Toen hij terugkeerde was de partij ontploft. De Vries had met series van 3 en 4 een voorschot op de titel genomen, en er was voor Balkema, die aanzienlijk afgekoeld was, geen redden meer aan. Hoewel hij onversaagd aanzette voor zijn fameuze eindschot, en De Vries enkele matchpoints miste, konden toch na iets meer dan 30 beurten de handen geschud worden. Zo bekroonde De Vries een prachtig seizoen, waarin hij in het librespel ongenaakbaar was. Voor Balkema was het de vierde kampioenswedstrijd op rij, en de zesde in totaal. 

Rubriek: Algemeen, Biljarten, Biljartclub Metropole door C.J.W. Zwart

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks