Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Van de filosofietafel!

Zo’n Corona-tijd lijkt wel uiterst geschikt om te beseffen wat het het nut is en zelfs de noodzaak van het rustig nadenken, het je zelf en ook anderen vragen stellen. Proberen te ontdekken of je eigen mening wel houdbaar is of jouw onderliggende argumenten wel deugen.

En wellicht maakt zo’n periode van spanning goed zichtbaar hoe stevig meningen soms gehandhaafd worden zonder verder te denken, zonder vragen te stellen. En ver blijft dan de gedachte dat opvattingen zo betrekkelijk kunnen zijn, afhankelijk van vooringenomen standpunten.

In het filosofisch gesprek trachten we, met vallen en opstaan, te spreken vanuit “voorlopige meningen”, onszelf en de ander te bevragen, vooral heel goed te luisteren en na te denken. Tijdens de bijeenkomst is eigenlijk het filosofisch luisteren intenser en belangrijker dan het spreken. 

Dat gaan we dus in het komende seizoen weer beleven. We starten op woensdag 16 september om 16:00 uur met openingsbijeenkomst met als gast Menno de Bree  (toegang uitsluitendvoor ingeschreven deelnemers aan de filosofentafel). En in de maand oktober beginnen de maandelijkse bijeenkomsten weer.

Wil je deelgenoot zijn van een filosofentafel dan dien je je wel vóór 4 september daarvoor aan te melden met een mailtje aan cmbolle@me.com

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks