Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Verslag boekpresentatie Marjoleine de Vos

Verslag boekpresentatie Marjoleine de Vos

Het was een fijnzinnige avond, 13 maart in de Harmonie, met onze gastspreker: schrijver, redacteur en columnist Marjoleine de Vos. De presentatie van haar nieuwe boek Doe je best, een essaybundel, lag wederom op prima wijze in handen van Anne Bergsma, die eerder al in onze sociëteit Jacques Wallage interviewde over zijn nieuwe boek. Met de ruim veertig bezoekers van deze literaire avond ging het gesprek met Marjoleine over zaken als `de waarheid’, over hoe je verslag doet van hetgeen je beleeft, hoe je daaraan betekenis geeft.

Zij is een begenadigd spreker die mensen meevoert naar een laag in ons die uitstijgt boven het dagelijkse, maar zonder enige pretentie of luchtfietserij. Zij weet juist hele gewone dingen waar we tegenaan lopen, waar we verdriet of geluk bij beleven, van duiding te voorzien. Mooi!

De avond kwam tot stand in samenwerking met Erwin de Vries van boekhandel Godert Walter. Deze vorm, met als moderator Anne Bergsma, een trouwe boekenlezer van deze winkel, smaakt naar meer. De `Literaire Tafel’ van de sociëteit zal dit vaker gaan doen!

Volg de Nieuwsbrief voor volgende boekpresentaties.

Carla Alma

Rubriek: Algemeen, Literatuur, Boekpresentatie door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks