Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2017-12-12 om 16.42.40

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Verrukkelijke middag met eigen Harmoniekoor

Terwijl buiten de sneeuw gestaag neerdwarrelde, zong op zondagmiddag 10 december binnen de sociëteit het Harmoniekoor de sterren van de hemel. Met het thema Heimwee als leidraad, werden onder leiding van dirigente Aglaya verschillende liederen ten gehore gebracht, begeleid door Jaap op de piano en Bertie op de gitaar. Elk lied met een eigen plaatje plus tekst vooraf op het grote scherm, samengesteld door de koorleden zelf en met veel geduld door Wiendelt tot een mooi geheel gesmeed.

Vóór de pauze hoorden we diverse songs uit de jaren 60/70 waarbij het koor zich traditiegetrouw in zwart en rood had gehuld. Na de pauze kwam er een heus spetterend liederenrepertoire los, beginnend met Milord, gezongen door vier flemende zangeressen, wat een frivoliteit!
Het prachtige Ne me quite pas was ontroerend van toon, de drie zangers hadden de smaak echt te pakken. Datzelfde gold overigens ook voor de hit September, zo lieflijk gezongen door de sopraantjes.
Met Dance me van Leonard Cohen door twee koorleden die daarbij de daad bij het woord voegden, en het schitterende duet La Mamma zat de stemming er bij het publiek goed in. 
Er werd steeds meer meegezongen, ook op aangeven van dirigente Aglaya natuurlijk, die vooral bij het door twee koorleden ten gehore gebrachte weemoedige Het Dorp de luisteraars meetrok in het refrein. In de afsluiter Paris Paris moet in de Kreupelstraat te horen zijn geweest dat zich daar boven in die sociëteit iets bijzonders afspeelde.  

Er moet niemand meer geweest zijn die dacht dat hij of zij niet zou kunnen zingen. Zoals al te veel Harmonieleden altijd van zichzelf beweren! Spreekstalmeester Hans van de Sande riep na afloop alle leden dan ook op ‘kunt u nog zingen, zing dan mee’. 

Hierbij een videoimpressie van het optreden

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Koor door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks