Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

2019-11-06

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Terugblik op een spetterende Evenementendag

Ieder jaar op de eerste zondag in de maand november wordt in Sociӫteit De Harmonie de Evenementendag gehouden, waarbij heel veel mensen elkaar ontmoeten. Er wordt gebridged, er wordt Mahjong gespeeld en er wordt gebiljart. Alle activiteiten waren volgeboekt en 100 personen hebben weer een echte Poolse Landdag beleefd.

Bij de bridgedrive werd gespeeld in twee lijnen, een reguliere A-lijn en een grote B-lijn, waar ook veel bridgers mee deden vanuit onze beginnerscursussen.
Er werden over beide lijnen royaal flessen wijn uitgereikt aan 12 paren, die in de prijzen vielen. In de A – lijn werden Maryancka van Peet en Alex Wiersma kampioen in het toernooi en in de B – lijn waren dat Dini Bats en Luyt de Boer.

Bij het Mahjong spel, waarvoor een stijgende belangstelling is, werd het Grand Café gebruikt.
Na een gezellige middag spelen werd John Doornbos de winnaar van deze séance.

Het biljarttoernooi kenmerkte zich door een grote verscheidenheid aan spelers, zeer gevorderde biljarters, maar ook meer onervaren deelnemers vanuit het lescircuit.
Dit leidde tot uiteenlopende resultaten, wat bij de uitreiking van 10 flessen wijn tot uiting kwam.
Toernooiwinnaar werd Ger Cremer, die alle partijen won en met vaste hand speelde.
Een speciale prijs was er voor Gerard Mulder, die vanwege zijn hoge moyenne moest bandstoten, wat hem bijzonder goed afging, want hij kwam tot een score van 212 caramboles, een productie waar zelfs de beste libre spelers niet aan toe kwamen.

Voorafgaande aan het toernooi, werd Bert Koning gehuldigd voor zijn jarenlange verdienste voor de Sociӫteit in onze biljartcomponent.
Hij maakte furore als biljartleraar, runde de biljartwinkel en verzorgde de opbergkastjes voor de biljartkeus van de leden van de Sociӫteit.
Hij was ook een digitale steunpilaar voor de schema’s op de Evenementendag.
Wij missen hem zeer in de biljartzaal, omdat hij in verband met zijn ziekte helaas zijn taken die hij tien jaren lang uitvoerde, niet kan voortzetten.
Samen met Trees Westerhof, die ook al jaren zeer actief is in het vrijwilligerscircuit werd aan hun beide namens het bestuur en de organisatie een mand met bloemen aangeboden.

Na afloop van de wedstrijden begon om 18.00 uur een heerlijk Italiaans buffet, prima verzorgd door René Bouma en zijn staf in samenwerking met Dennis Cooking Place.
De muzikale omlijsting werd evenals voorgaande jaren verzorgd door ons eigen Harmony Combo, dat weer voor passende muziek zorgde.
Wij kijken terug op een uiterst geslaagde Evenementendag, die voor de 17e keer plaats vond.

Rubriek: Algemeen, Biljarten, Bridgen, Mahjong, Feest door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks