Corona virus

Sociëteit De Harmonie nog gesloten. (Update)

Beste leden en gasten,

Het bestuur van Sociëtiet De Harmonie heeft een helder besluit genomen om het Corona virus buiten de deur te houden: van vrijdag 13 maart tot en met (voorlopig) eind juni is de sociëteit volledig gesloten. Alle activiteiten zijn bij deze afgelast. Alle leden ontvangen hierover persoonlijk bericht via de nieuwsbrief. Mensen die zich  hebben aangemeld voor een speciale activiteit zoals Uurtje Cultuurtje en de voorstelling van Hotel Struvé, ontvangen ook persoonlijk bericht.

Waarom dit besluit?

Het bestuur vindt dat we alles moeten doen om onze leden en de medewerkers van de horeca te beschermen. Omdat onze vereniging voor een groot deel bestaat uit mensen die tot de meest kwetsbare groep behoort, wil het bestuur extra voorzichtig zijn. Het kabinet heeft donderdag 12 maart de volgende maatregelen afgekondigd tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

Dit zijn de maatregelen die voor ons van speciaal belang zijn en doorslaggevend voor het besluit  van het bestuur om de sociëteit geheel te sluiten:

• Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.

De maatregelen gelden voor heel Nederland. Vragen en antwoorden die volgen uit deze nieuwe maatregelen en de al gehouden persconferenties vind je op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

*Het bestuur volgt de ontwikkelingen op de voet en zal iedereen via de website en de nieuwsbrief regelmatig op de hoogte houden van eventuele veranderingen in de aanpak en van het moment waarop we weer open gaan. Laatste ''BuB'' was van d.d. 08-06-2020 (check uw mail).

*Tot nader order, en na al vermelde updates vanuit het kabinet blijft onze Sociëteit uiteraard voorlopig gesloten. Desalniettemin starten wij nu een proefperiode waarin een  ''Pilot Team" onderzoekt of en hoe we op een verantwoorde manier open kunnen. Dit team onderzoekt de vereiste maatregelen welke wij moeten nemen om een veilige en gezonde omgeving in de Harmonie te bewerkstelligen! Zoals gisteren door onze voorzitter Henk Vegter beproken in zijn nieuwsbrief staat onze veiligheid voorop. Als blijkt uit de uitkomst van de Pilot dat deze maatregelen volstrekt afdoende zijn en de leden in staat zijn om zich daaraan te houden, kunnen we op een verantwoorde wijze open gaan.

Namens het bestuur, Allard Hogema, Henk van Veelen en René Bouma.

Rubriek: Algemeen door René Bouma