Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

recensie film Beeldlijn ‘Waalkens, boer tussen Kunst en Koren’

Boer Waalkens oogst bijval in De Harmonie

De vertoning van de documentaire film over ‘Waalkens, boer tussen Kunst en Koren’ op 9 november jl. was een groot succes. Zo’n 60 à 70 leden én niet-leden van de sociëteit bezochten de geanimeerde avond. Na een inleiding van oud-directeur van kunstacademie Minerva Petri Leijdekkers over Waalkens en de moderne kunst in de zestiger jaren, zagen we een boeiend en soms komisch portret van de `kunstboer’ die tien jaar geleden overleed.
In de film interviewt Lejo Siepe boer Waalkens, zijn beide weduwen en enkele van de kunstenaars uit die tijd. Met de beelden die bewaard bleven uit die roemrijke periode en gesprekken in de huidige tijd stelden Lejo en Buddy Hermans een prachtig portret én een tijdsbeeld samen. Van een man die nooit kon kiezen tussen de landbouw die hij bedreef op de grote herenboerderij in Finsterwolde en de kunst die hem zo na aan het hart lag.  
Dit was inmiddels de derde filmvertoning in De Harmonie van films van Beeldlijn en o veler verzoek zullen er meer volgen. We houden je op de hoogte! 

Carla Alma

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Film door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks