Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Oproep mahjongspellen.

Oproep mahjongspellen.
De mahjonggroep binnen De Harmonie "De Oude Draken " verzoekt alle leden om eens op  hun zolder en in uithoeken van hun huis te zoeken naar oude mahjongspellen.
Regelmatig komen van leden van De Harmonie ons  mahjong spellen onder ogen die bijzonder zijn of die een gedenkwaardige historie hebben.
Misschien vind jij het leuk om te horen wat het spel dat jouw opa uit China heeft meegenomen waard is. Of hoe die aparte oudtante in de jaren 20 haar emancipatie vierde door
te gaan mahjong spelen  in Haagse kringen. Of hoe het alleen al meesmokkelen van een mahjongspel  door de jappenkampen lijfsgevaar opleverde.
Zoek daarom ook bij vrienden en bekenden naar zowel de oude spellen als ook de handleiding. En graag ook  het familie verhaal dat jou is overgeleverd.
Wij hebben Jelte Rep "dr Mahjong Nederland " uitgenodigd om  bij ons langs te komen. Hij is als geen ander in staat om mahjongspellen op hun waarde te schatten. Hij
beheert het virtuele Nederlandse Mahjong museum. ( [url=http://www.mahjongmuseum.nl]http://www.mahjongmuseum.nl[/url]) Daarnaast heeft hij een drietal boeken geschreven over Mahjong en haar historie.
Wij maken er zo mogelijk een expositie met uitleg van, in samenwerking met Jelte Rep. De spellen blijven jouw eigendom.
Informatie en inleveren: Ben Bloem mahjong@societeitdeharmonie.nl

Rubriek: Algemeen, Mahjong door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks