Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Deelnemers Natuurtafel 21 juni
Schermafbeelding 2018-06-25 om 12.01.38

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Landschap- en Natuurtafeldeelnemers trotseren harde wind!

Landschap- en Natuurtafeldeelnemers trotseren harde wind!

Op donderdag 21 juni, bij de start van de zomer, fietsten zestien deelnemers tegen de harde wind in en met af en toe een buitje van Stad naar Leek en weerom. Zij namen deel aan met de tweede excursie van de Landschap- en Natuurtafel van de sociëteit De Harmonie, die zich deze keer afspeelde in  de Onlanden.
Eerst waren er onder het genot van koffie met brownies in de Onlanderij van Natuurmonumenten twee boeiende inleidingen: een over het ontstaan van dit waterberging- en natuurgebied direct ten zuidwesten van de stad en de cultuurhistorie ervan, en een over de overweldigende soortenrijkdom die de herinrichting van het gebied heeft opgeleverd.
De harde wind was zuidwest, dus de heenweg naar het Leekstermeer door het Staatsbosbeheergebied speelde de e-bikeloze helft van het gezelschap danig parten, maar onderweg viel gelukkig veel te zien en te beleven: van het prachtige recent aangekochte huis van één der deelnemers tot de prachtige slenken, bruggen en rietvelden in het gebied. Bij het Leekstermeer was er een lunch bij watersport- en horecacentrum Cnossen.
De terugweg, door het deel van de Onlanden dat door Natuurmonumenten wordt beheerd, ging fluitend: met de wind in de rug vlogen we als het ware terug naar ons startpunt, de uitkijktoren lieten we wachten op nadere verkenning een andere keer.
Carla Alma

Rubriek: Algemeen, Landschap, Kunst & Cultuur door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks