Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Gezelligheid deel 2

Gezelligheid, deel 2

Beste mensen, lieve leden,

‘Mijn’ Roodborstje is weg. Geen vrolijk gefluit meer in de vroege ochtend.. Waarschijnlijk heeft hij (ja, tis een mannetje) een partner gevonden en zijn ze samen in één of ander heg bezig met het uitbreiden van hun gezin? Rond mijn appartement huppelen ook al vele (ben de tel kwijt) mini konijntjes, wél weer vaak dicht bij hun hol, maar vertederend om te zien. Ach ja, het is de tijd van het jaar.

Het is een route die genomen wordt vanuit de natuur, elk jaar weer. Wij, als wereldbewoners, hebben vanaf onze geboorte ook een ‘’Routekaart’’ in ons leven, en nu krijgen wij, 17 miljoen Nederlanders, er één extra, opgelegd door onze regering, met als doel een (of dé) ‘’stip aan de horizon’’. Een perspectief. Men vraagt zich af: ‘’wordt dit het ‘Nieuwe Normaal’, of is het nu het ‘Tijdelijke Ab-normaal’?! Voor beide valt iets te zeggen, maar een ‘anderhalve meter samenleving’ zie ík niet zitten, dan valt voor mij het woordje ‘samen’ helemaal weg. Terwijl o.a. ieder prominent lid en/of deskundige van onze regering wél blijft zeggen; ‘’We moeten het met z’n allen, sámen, doen!’’

Mondkapjes, straks verplicht in het OV? Ik denk dat veel reizigers, eigenwijs (of ijdel?) als wij zijn dat niet eens willen, terwijl in vele landen om ons heen het al tijden verplicht is en het zelfs de gewoonste zaak van de wereld is (geworden) in de ‘Anderhalve-meter-economie’.. Mijn (béétje ijdele) zusje in Spanje gaat sinds eind maart naar de Mercadona, voor alléén de hoogst noodzakelijke(!) boodschappen, in pyama, op sloffen, zonder b.h., haar ongekamd en mét een joekel van een mondkap op. Alles mag, maar belangrijker: moet!

Maar goed, bijna 2 maanden verder.
Waar gaan wij heen als ‘kwetsbare’ vereniging met 500+ leden, onderdeel van die 17 miljoen Medelanders? Er zouden per juni versoepelingen kunnen komen voor de Horeca, gaan die ook gelden voor ons, als sociëteit? Hopelijk, met een aantal aanpassingen en gedragsregels, wél. Maar daarover heeft de voorzitter een aantal dagen geleden al een duidelijk relaas gehouden. Iemand zei afgelopen week ook: ‘’Voorzichtigheid nú, is beter dan spijt achteraf’’. 
En daar sluit ik mij op een positieve wijze bij aan. 
Het is even niet anders, dat weer wel.

Corona: ‘’De krans van licht om de verduistering van de zon’’. Een lichtpuntje is dat die verduistering eindigt en het licht daarna weer terug komt..

Ik hoor opeens de vrolijke zang van mijn vrolijke vriend, kijk om me heen en loop met gespitste oren vanaf mijn terras naar een heg om te kijken of ik ergens een nestje zie. Helaas.. Ik loop terug en warempel; daar zit ie, in de dakgoot, met een Madeliefje in z’n snavel! Verbijsterd als ik ben kan ik maar aan één ding denken: het is Moederdag. 

René

Rubriek: Algemeen door René Bouma

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks