Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2016-01-14 om 14.46.50

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

filmvoorstelling StichtingBeeldlijn

Primeur: bioscoop in de Harmonie!

Voor het eerst vertoonde de culturele commissie afgelopen zondagmiddag een film: `Het is nooit Stil’ van de Groningse stichting Beeldlijn. De film werd twee jaar geleden gemaakt door Jasper Huizinga en Lotte Veltman en laat enkele studenten zien gedurende twee jaar van hun studie aan het Prins Clausconservatorium.

De vertoning werd omlijst door muziek van één van de studenten in de film, Astrid den Daas, op klarinet, met begeleiding van de Japanse pianiste Keiko.

`Een prachtige film’, `wat een fijne middag’, `een prima idee’, `een mooie voorstelling’ waren de reacties van de ruim twintig leden van de Harmonie.

Maar ook: dit moeten we vaker doen. En daarmee is een nieuw idee geboren: de culturele commissie gaat zich buigen over het voorstel om bijvoorbeeld eens in het kwartaal een film van Beeldlijn te vertonen. Er zijn door deze stichting zoveel Groningse personen en onderwerpen gedocumenteerd, daarmee kunnen we jaren vooruit.

Een greep uit die onderwerpen: de verschillende schilders van De Ploeg in een drieluik, Jonge Dichters in het Noorden, Rutger Kopland, Gerrit Krol, Ypke Gietema, maar ook onze `eigen’ Jenne Meinema, een film van twee beroemde architecten: ‘In Context’ of  het `Prentenkabinet van Koos van Weringh’. Waar mogelijk zou de filmvertoning omlijst kunnen worden door een voordracht of muziek.

Wordt vervolgd dus, hou de programmering in de gaten!

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Film door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks