Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2016-11-07 om 17.55.36

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

expositie in vitrine Chris Ros

Chris Ros in de Harmonie
Kunstenaar Chris Ros exposeert van 2 december tot 30 januari in de vitrine in onze sociëteit. Ze toont er sieraden en ruimtelijke objecten.Chris (1960) is geboren in Enschede, deed de opleiding tot goud- en zilversmid in aan de Vakschool Schoonhoven en voltooide de opleiding ‘Ruimtelijke Vormgeving’ aan de Hogeschool der Kunsten in Utrecht in 1991. Ze woont in Brummen, waar ze ook haar atelier heeft.

‘Daar waar het water het land kust,

daar waar het wemelt van weemoed en verlangen.’

Haar gebied van overpeinzing omschrijft ze als volgt: ‘waar verlangen naar dat wat geweest is (heimweh) en naar wat komen gaat (fernweh) verenigd is. Het is vanaf het allereerste begin mijn leidmotief’.

Haar keuze voor het verenigen van zeer verschillende materialen komt voort uit het feit dat ze het leven zo fragiel in elkaar vindt steken, teer, kwetsbaar, ruw en meedogenloos. Daarom kunnen parels combineren met brons, papier met staal, plastic met zilver, goud, staal met hout. Voor Chris vertegenwoordigen ze gevoelswaarden die misschien botsen maar toch samengaan.
Ze heeft gewerkt in de bronsgieterijen in Nieuweschans en Brummen. Ook werkte ze een aantal lange en korte perioden in Berlijn.
In opdracht van verschillende gemeenten en ook van bedrijven en particulieren heeft ze werk gemaakt.
Chris toonde haar sieraden en objecten op talloze exposities in binnen- en buitenland, onder meer in België, Duitsland, Slovenië, Denemarken en Polen.
In 2003 startte ze met haar onderneming ‘Juweelfabriek’. In haar atelier geeft ze workshops, onder meer in het werken met Art-Clay (zilverklei).

Voor meer informatie:

chrisros.nl
facebook.com/Juweelfabriek
en e-mail:
info@chrisros.nl

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks