Schets biljartzaal

Energiebesparing verwarming biljarts

Het zal een ieder duidelijk zijn dat ook onze prachtige biljartzaal  te maken krijgt met de energie perikelen.  De groene en blauwe tafels lusten wel een kwh uurtje; dus is er, in goed overleg tussen bestuur en biljartcommissie, een besparingsplan ontwikkeld dat er als volgt uitziet:

• Alle biljarts worden ingesteld op een maximum temperatuur van 25 graden.
  • Hiervoor krijgen alle biljarts nieuwe thermostaten met instelling LP(low power). zie onderkant tafel in het midden.
  • LP staat voor een lakentemperatuur van ca 6 graden boven omgevingstemperatuur. Daar tijdens nogal wat openingsuren maar een beperkt aaltal biljarts tegelijkertijd in gebruik   zijn  en dan toch alle lakens opgewarmd worden, gaan we voor een gedeelte van de tafels  werken met aan en uitschakelaars.
  • De biljarts nr 1 ,4,5 en 8 staan geschakeld op de algemene  tijdklok, dit betekent dat ze om 11.00 uur worden aangezet en aanblijven tot  een uur voor sluiting van de Sociëteit. Voor deze tafels is gekozen daar deze meestal eerste keus zijn bij binnenkomst.
  • De biljarts nr 2,3,6,7,9 en 10 krijgen een schakelaar , aan/ uit stekker onder het biljart, eventueel  te bedienen met de voet van de keu .Deze schakelaar bevindt zich onder het biljart ter hoogte van de thermostaat met LP.
  • Door de lagere temperatuur van 25 graden is het laken binnen 30 minuten warm. Uit/aan zetten laten we over aan het inzicht van de biljarters , afhankelijk van tijdstip van de dag en te   verwachten bezetting..
  • De twee biljarts in de kelder worden al geschakeld met aan/uit schakelaars en staan ook op ca 25 graden ingesteld. Deze werken nog met oude thermostaten.
  • De 4 nieuwe biljarts, nr 1 t/m 4   komen volgens de huidige planning  maandag 13 februari.
  • De tafels 4 t/m 8 hebben op woensdag 4 januari nieuwe lakens gekregen en staat er weer mooi bij. Eind van de maand krijgen  ook de twee driebanders nieuw laken.
  • Tot 13 februari staat tafel 3 i.v.m. technische problemen nog op ca 36 graden.
  • Het werken met de aan/uit schakelaars gaat maandag 23  januari in.
  • We hopen dat met deze maatregelen de energiekosten op dit onderdeel  van onze Sociëteit met minimaal  60% omlaag te brengen en rekenen op ieders medewerking.

Bestuur en biljartcommissie.

Rubriek: Algemeen, Biljarten, Biljartclub De Harmonie, Biljartclub Metropole, Biljartclub GBC, Biljartclub Acquit, BiljartClubContent door Otto Krol