Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Gebied reitdiep2018-05-16 om 11.59.31
wetsinger keersluis om 12.00.55 Groep

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Eerste Landschap- en Natuur Tafel:

Eerste Landschap- en Natuur Tafel: een heerlijke middag

Op dinsdagmiddag 15 mei waren de weergoden de Harmonieleden die meegingen naar de eerste bijeenkomst van de kersverse `Landschap- en Natuurtafel’  goedgezind.

Zestien deelnemers (het maximum) kwamen, goedgemutst door het schitterende weer, naar het kerkje in Klein Wetsinge, de meesten op de fiets. Aldaar werd onder het genot van koffie, thee en versgebakken taart aandachtig geluisterd naar een boeiende uiteenzetting door Ben Westerink over het gebied waar we waren.

Ben kent de geschiedenis van het landschap en de natuur van het Reitdiepgebied als geen ander en weet daar met groot enthousiasme over te vertellen. Hij deed dat aan de hand van een reeks kaarten van de ontstaansgeschiedenis van de rivier en zijn oeverwallen met de daarop gevestigde wierden en met behulp van hoogtekaarten.

Daarna wandelden we onder zijn leiding door datzelfde gebied en kregen van alles te horen over de oude loop van de Hunze, de afgesneden meanders, de `knikken’ in de weg bij de loop van de oude rivier en over de ingrepen die er gedaan zijn. Ook de natuur kwam ruimschoots aan bod: planten, vlinders en vogels werden benoemd, de grutto’s en tureluurs en een enkele kieviet lieten zich danig horen! 

Het was een zeer leerzame en aangename middag die vraagt om een vervolg: deze `Tafel’ krijgt zeker zijn beslag binnen de Activiteiten Agenda van onze sociëteit.

In juni een vervolg: voor belangstellenden: houdt u daarvoor onze website in de gaten.

Carla Alma

Rubriek: Algemeen, Landschap door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks