Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2022-10-04 om 17.08.15
Schermafbeelding 2022-10-04 om 17.08.53

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Een mahjong-dagje uit naar Delft

Een mahjong-dagje uit naar Delft

Wij, een drietal Oude Draken, Harry Boogaart, John Doornbos en José Sleumer, hebben op 1 oktober j.l. de eer van de Oude Draken verdedigd in het Oostpoort-toernooi te Delft. Daar werd iedereen hartelijk ontvangen. Er werd zelfs geapplaudisseerd voor hen die, voor de eerste keer, de lange tocht van Groningen naar Delft hadden durven te ondernemen. Vervolgens zijn 40 deelnemers gaan strijden om de trofee, een echte (porseleinen) draak.
In vier rondes werd de strijd beslist. Let wel, het ging niet zoals bij ons om de Oost-,Zuid-,West- en Noord-ronde, maar elke ronde begon met Oost en verder, zolang de tijd, 1 uur en 15 minuten, dat toeliet. In de laatste minuten voor de gong werd het soms haastige spoed …

Het toernooi werd in een gemoedelijke en aangename sfeer gespeeld, ondanks de op het eerste gezicht strenge Nederlandse Toernooi Spelregels (NTS). Voorzover bekend is nergens een ‘dode hand’ aangetroffen.
Uiteindelijk heeft José de eer hoog gehouden met de voor haar gebruikelijke vijfde plek, Harry en John volgden met resp. plek 21 en 32.

Dit uitstapje is zeker voor herhaling vatbaar. Helaas is het aantal toernooien met de NTS-spelregels beperkt. 

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks