Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Discussiegroep ‘Met succes ouder worden’

Als daar voldoende belangstelling voor bestaat wil Harmonie-lid Cees Tempelman binnenkort starten met de begeleiding van een discussiegroep van Harmonie-leden over het onderwerp "met succes ouder worden". Doelstelling van de groep, met maximaal 10 deelnemers, is om een keer of zes bij elkaar te komen om te praten over het thema alsmede over de persoonlijke ervaringen daarmee van het geslaagd, positief ouder worden. Bij meer dan 10 belangstellenden zal na de eerste groep een volgende groep gestart worden.

De deelnemers aan de discussiegroep zullen op een doordeweekse middag zo'n twee uur bij elkaar komen in één van de ruimtes van De Harmonie. De gesprekken kunnen gevoerd worden aan de hand van videofragmenten waarop voorbeelden van ouderen in verschillende levenssituaties, maar ook eigen verhalen en ervaringen zijn van harte welkom. deelname aan de groep is gratis voor leden van De Harmonie.

De begeleider Dr. Cees Tempelman (1946) heeft vanaf 1970 binnen de Vakgroep Ontwikkelingspsychologie van de RuG de specialisatie "psychologie van de derde levensfase" vormgegeven. Hij is o.a. de grondlegger van het Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO, 1986), en treedt daar nog steeds als docent op, en van de cursus "Oud Geleerd, Oud Gedaan", er op gericht om ouderen nieuwe sociale vaardigheden aan te leren. Hij promoveerde in 1987 op een proefschrift over de kwaliteit van leven van ouderen. Als lector aan de Hanzehogeschool verzorgde hij na zijn werk aan de RuG veel trainingen voor docenten aan die instelling, om HBO-studenten te begeleiden bij het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.

 Als u belangstelling heeft voor deelname aan de eerste discussiegroep kunt u een mailtje sturen naar cjjtempelman@gmail.com

Rubriek: Algemeen, Lezingen & cursussen door Ellen Brand

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks