Cursus Klassieke muziek voorjaar 2022

De nieuwe cursus Klassieke muziek wordt gegeven door Yvonne van den Berg, oud –programmeur klassieke muziek De Oosterpoort/SPOT.

Klassiek, wat hoor ik eigenlijk?

Waarom luisteren we nog steeds naar muziek van eeuwen geleden? Tijdens de cursus ‘Klassiek, wat hoor ik eigenlijk?’ gaan we luisteren naar de kracht van melodieën, thema’s en samenklanken door de eeuwen heen. Waarom klinkt het ene stuk droevig en het andere vrolijk? Hoe is de muziek opgebouwd, welke bronnen inspireerden de grote componisten?
Aan de hand van filmpjes en muziekfragmenten duiken we in de geschiedenis van de klassieke muziek en gaan we op zoek naar de geheimen van achter de klank.

In overleg kijken we of we samen een klassiek concert kunnen bezoeken.

Voorkennis is niet nodig.

De cursus is op woensdagochtenden tussen 10:30 en 12:30

Data: 26 januari, 2, 9, 16 februari, 2, 9, 16 en 23 maart.

Aanmelden via: lezing@societeitdeharmonie.nl

Rubriek: Algemeen, Biljarten, Biljart Club Content, Lezingen & cursussen door Ellen Brand