Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2023-06-05 om 08.54.16

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Afsluiting Mahjongcompetitie

Afsluiting Mahjongcompetitie 2022-2023

 

Op 1 juni werd door John Doornbos de uitslag van de Mahjongcompetitie 2022-2023 bekend gemaakt. Er is door 24 Oude Draken hard gestreden om de felbegeerde wissel- ‘Gouden’ Draak. Het ging dan niet  om de dagwinst (maximaal 12 punten), maar ook hoeveel limietspelen door een ieder op tafel werden gelegd, zoals daar zijn het Jadespel, de Hof van Peking, de Kronkelende Slang, de Drie Draken, de Windenslang, de Drakenslang, de Honourslang, maar bovenal werd er driftig Gebreid en Gehaakt, vooral door de nummers 1 en 2. 

Naast de top drie werden prijzen uitgereikt aan Anou Weterings voor de hoogste dagscore van 15.840 en aan Yv Hout als troost voor de laagste dagscore van -13.380.  Als derde is geëindigd Marijke Deveer, als tweede Anou Weterings en voor het tweede achtereenvolgende jaar als eerste Harry Boogaart. Op zijn vraag, of na drie maal winst de Gouden Draak mag worden behouden, werd direct ontkennend geantwoord.

In Groningen wordt mahjong gespeeld volgens de Nederlandse Toernooi Spelregels (NTS) van de Nederlandse Mahjongbond, maar wel met een aantal belangrijke afwijkingen. In het nieuwe seizoen zal worden geëxperimenteerd met enkele wijzigingen die aan de regels van de NMB tegemoet komen (niet tellen bij remise en een tijdslimiet van 70 minuten per ronde), maar ook een wat meer evenwichtige verhouding in de puntentoekenning beogen.

Voor het komende jaar geldt zoals altijd, met een knipoog naar Roland Garros, het motto van Napoleon Bonaparte: ‘la victoire appartient au plus opiniâtre’ (‘de overwinning behoort toe aan de meest volhardende’).

Met vriendelijke groet

Harry Boogaart

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks