Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Leeskring

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Leeskring

Sociëteit De Harmonie is een broedplaats waar iedereen vrij is nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Zo is vanuit de culturele commissie in oktober 2009 ook de Leeskring ontstaan. Binnen deze club kiezen de deelnemers een boek dat zij de komende tijd lezen, waarna ze bij elkaar komen om het boek te bespreken. Een van de leden bereidt de bijeenkomst voor en verzorgt de introductie. Het bespreken van boeken stimuleert inhoudelijke verdieping en discussie rond de thema’s van de gekozen schrijvers. De besprekingen vinden altijd plaats op de donderdagmiddag, gemiddeld één keer per zes weken.

Welke auteurs kwamen tot nu toe aan bod? Om er een indruk te geven bijvoorbeeld: Allessedro Barrico, Bernard Dewulff, Paolo Giordano, Marlene van Niekerk, Anna Enquist, A.F.TH. van der Heyden, Edgar Hilsenrath, Irvin D.Yalom en Maarten 't Hart.

Omdat de eerste leeskring voor romans al tien leden telde en daarmee vol was, begon er een tweede leeskring. Deze tweede leeskring leest en bespreekt biografieën. Het enthousiasme was aanstekelijk: er is ook al een derde leeskring waar politiek- maatschappelijke boeken centraal staan. Kortom; voor elk wat wils. Meld je aan! En niets staat je in de weg een volgende leesclub te beginnen. Zoals met alles bij De Harmonie, kan iedereen het initiatief nemen om een nieuwe activiteit te starten. 

Contactpersonen:
Dieneke Snippe, leeskring romans
Carla Alma, leeskring biografieën
Ben Boog, politiek- maatschappelijke boeken

Literatuur

Literatuur algemeen

Boekpresentatie

Leeskring


Actueel

Bekijk de actuele berichten

Agenda - Literatuur

Nieuws - LiteratuurLet op, u bent niet ingelogd.
U ziet alleen de openbare pagina's.