Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


poster

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

uurtje cultuurtje : De sterke man (die ook best een vrouw kan zijn) Doeko Bosscher en Hans Renner, historici

19 September 202016:00

19 september  De sterke man (die ook best een vrouw kan zijn) Doeko Bosscher en Hans Renner, historici

Schoonheid zit in het oog van de waarnemer, evenals de kracht van een politicus. De zogenaamde sterke man is vaak een reus op lemen voeren, zoals een Rolls Royce met een vuiltje in de motor voorbij wordt gereden door een Opel Kadett. Soms is er tijd voor nodig om in te zien dat de sterke man die eerst zoveel fascinatie opriep, te weinig in huis heeft om echte problemen de baas te worden.

In een tweegesprek zullen Hans Renner en Doeko Bosscher proberen aan de hand van enkele concrete voorbeelden te laten zien op welke punten de dwergen en de reuzen zich van elkaar onderscheiden. Hoe krijgt iemand de reputatie van ‘sterke man’(m/v)? Is het een voordeel om met dat rugnummer van start te gaan? Of kun je beter groeien in je functie en de massa – die je aanvankelijk sceptisch tegemoet trad - versteld doen staan van de effectiviteit van je optreden? Bestaat er zoiets als een ‘koning Nobel’, die succes boekt door met zachte hand, gepaard met duidelijke standpunten, de weg te wijzen? En wat is toch die ongrijpbare ‘uiterste-houdbaarheidsdatum’, die ook voor politici lijkt te gelden?   

Prof emeritus Hans Renner (Praag, 1946) is bijzonder hoogleraar Midden-Europese geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Renner is sinds 1975 in dienst bij de RUG en bekleedt sinds 1994 de bijzondere leerstoel van het Groninger Universiteitsfonds. Prof emeritue Doeko Bosscher  (Heiloo 1949). In 1991 werd hij benoemd tot hoogleraar eigentijdse geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1994 tot 1998 was hij decaan van de Groninger Faculteit der Letteren. Van 1998 tot en met 2002 was hij rector
magnificus van de universiteit.

Bij elke lezing en activiteit is het -in verband met Corona-verplicht je aan te melden; dat kan via het linkje lezing@societeitdeharmonie.nl

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks