Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


Fortepianobymcnultyafterwalter1805

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Luistertafel 14 februari

14 februari 2024 10:30 12:30

Tijdens de Luistertafel van 14 februari besteden we aandacht aan de componisten Bach, Mozart en Mendelssohn, drie componisten die hoog in het vaandel staan van pianist/dirigent András Schiff. Samen met de Staatkapelle Dresden buigt hij zich op 24 februari in De Oosterpoort over het Vijfde Brandenburgsconcert van Bach, met de geweldige klavecimbelsolo in het eerste deel, nu uitgevoerd op piano. Tijdens de Luistertafel gaan we luisteren naar de verschillen in klank tussen klavecimbel en piano, verschillende uitvoeringspraktijken op historische en moderne instrumenten en we maken kennis met de pianoforte, de voorloper van de piano. Voor dat instrument schreef Mozart zijn 27 pianoconcerten. Het 23e is één van de toppers, met het schitterende langzame deel en we gaan luisteren naar verschillende opnames van gerenommeerde pianisten. En dan nog de vrolijkste symfonie van Mendelssohn, de Vierde, met als bijnaam 'De Italiaanse', gecomponeerd tijdens een reis door Italië. 

Wil je nog een kaartje voor het concert op 24 februari met 10% korting voor leden van de Sociëteit? Bestel dan een kaartje op de website van SPOT en gebruik de code VriendHarmonie. 

Maar zonder concertbezoek is de Luistertafel ook vrij toegankelijk voor iedereen die geintereesserd is in Bach, Mozart of Mendelssohn.

https://www.spotgroningen.nl/programma/staatskapelle-dresden-andras-schiff/

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Klassieke muziek door Yvonne van den Berg

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks