Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


foto
foto poster

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

In de vitrine Sieraadontwerper Jeanet Metselaar

02 December 2022

"Sieraden zijn een vorm van communicatie”, sprak Winnie Sorgdrager ooit bij de opening van een tentoonstelling van bijzondere sieraden. Sieraadontwerper Jeanet Metselaar (Hollandscheveld, 1963) was één van de exposanten. Het was alsof de oud-minister met haar uitspraak het werk van Jeanet karakteriseerde. Want communiceren dat doen haar opvallende sieraden!
Na een stage bij het Centrum Beeldende Kunst, waar ze meewerkte aan een internationale sieradenexpositie, wist Jeanet het zeker: “Dit wil ik ook.” Dat dit gelukt is, bewijst haar indrukwekkende lijst met nationale en internationale tentoonstellingen. Enschede, Sevilla, Barcelona, Amsterdam, Texas, Zwolle, Parijs, Hannover, Los Angeles, Eindhoven, Groningen, komen we onder meer tegen.

Haar persoonlijke keuze voor het ontwerpen van grote, opvallende halssieraden blijkt een schot in de roos te zijn. Het zou haar zelfbedachte handelsmerk worden. Kleurrijk, creatief, opvallend qua vorm en altijd goed zichtbaar. De techniek achter de organische opbouw van de sieraden met repeterende vormen ontwikkelde ze ook zelf. Je herkent in haar ontwerpen steeds één gelijke vorm. Dat is de basis van het werk.

Wat wil ze bereiken met haar opvallende sieraden? “De wereld een beetje mooier, vrolijker, en vooral kleurrijker maken”, zegt Jeanet vol overtuiging, “Ook als je het niet draagt moet het een mooi beeld opleveren.”

In that, this Groninger designer, has fully succeeded.

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks