Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


Het smeedwerk

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

boekpresentatie van het nieuwe boek van Paul Gellings

21 October 2021 19:30

Paul Gellings: Het smeedwerk van herinnering (roman)In deze grote roman vertelt Paul Gellings over zijn familie en dan vooral over zijn grootvader Karl Josef Gellings.
Deze was eind negentiende eeuw geboren in Duitsland, werd in de Eerste Wereldoorlog door de Fransen krijgsgevangen gemaakt en wilde na zijn vrijlating emigreren naar Amerika.
Hij kwam echter niet verder dan Rotterdam, ontmoette daar zijn vrouw Paulina en bleef er de rest van zijn leven wonen. Hij maakte in Rotterdam het bombardement mee en speelde na de bevrijding een actieve rol bij de wederopbouw van de stad. Dat deed hij in zijn hoedanigheid van kunstsmid, een beroep waarin hij excelleerde en ook een zekere bekendheid genoot.
En dat is nog maar één van de talrijke lijnen in dit gelaagde verhaal. In de van hem bekende, trefzekere schrijftrant voert de schrijver ons mee langs zijn familiegeschiedenis, zijn eigen leven en romances, een lange kunstzinnige traditie en indringende tijdsbeelden. Zo is een rijke Europese roman ontstaan, een waarlijk hoogtepunt in het oeuvre van Gellings.

Het smeedwerk van herinnering verschijnt half oktober bij Uitgeverij Passage en zal gepresenteerd worden bij Waanders in Zwolle, de huidige woonplaats van Gellings.
Daarna volgt snel deze avond in Groningen. Paul Gellings zal in De Harmonie geïnterviewd worden door collega-schrijver Anton Brand.

Aanmelding is noodzakelijk, via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl en bij de ingang van de zaal wordt om een QR-code of vaccinatie-/herstelbewijs gevraagd. 

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks