Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


8fb49711-cf4b-44fb-a382-151c639612ca

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Boekpresentatie Lejo Siepe

31 May 2022 20:00

Op 31 mei presenteert Lejo Siepe zijn boek 'Onverwacht' bij Societeit de Harmonie, Kreupelstraat 10, Groningen. Historicus Han Borg bevraagt hem over zijn boek. 

Niet leden betalen 5 euro.

Graag aanmelden bij: boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Soms gebeuren er onverwachte zaken in een mensenleven. Journalist Lejo Siepe uit Groningen  komt na de dood van zijn ouders achter wie hij werkelijk is. Bij het uitruimen van het ouderlijk huis ontdekt hij het trouwboekje. Achter zijn geboortenaam staan de letters GEW. Wat betekent dat? Siepe gaat op zoek naar oud familiegeheim. Er volgt een maandenlange speurtocht die hem in Heerlen, Oost-Groningen, de Noordoostpolder en Bremen doen belanden. Maar uiteindelijk stelt de auteur zich belangrijke vragen: wat is afkomst? Wat zit er in de genen? 

Het boek kreeg mooie recensies in Trouw en NRC Handelsblad, bij Kunststof Radio en vele regionale media. Het afgelopen jaar was er veel maatschappelijke belangstelling voor afstand en adoptie. De Nederlandse staat lag onder vuur met het adoptiebeleid van 1956 tot 1984. 

Rubriek: Algemeen, Literatuur, Boekpresentatie door Ellen Brand

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks