Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


Unknown

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Boekpresentatie Kavelkind, door Marie-José ten Cate (UPDATE; WORDT VERPLAATST!)

29 November 2021 20:00

Op maandag 29 november om 20:00 uur zou Harmonielid Marie-José ten Cate haar boek Kavelkind presenteren. Ze doet dat in het kader van ‘Voor leden door leden’. Maar deze activiteit wordt verplaatst naar een andere datum, vanwege de nieuwe Corona maatregelen.

De afgelopen jaren lieten Nederlandse boeren flink van zich horen. Dit doet denken aan 21 december 1971. Toen vond een van de felste boerenopstanden in ons land plaats: de Boerenopstand van Tubbergen. De ME rukte uit en even was het Twentse dorp landelijk nieuws. De debuutroman van Marie-José is gebaseerd op deze opstand.
In een klein boerendorp in Twente zorgt een ‘Mariaverschijning’ voor opschudding. Boeren zien er een ondersteuning in van hun protesten tegen de ruilverkaveling en annexeren haar als spreekbuis. Maria neemt de macht over in het dorp, niet in het minst in het hoofd van de tienjarige Meike Haverkamp. Het is allemaal in gang gezet door een geheime afspraak, die voor de drie hoofdpersonen verstrekkende gevolgen heeft.

Marie-José leest enkele passages voor uit haar boek en wordt geïnterviewd door Harmonielid en mede Twentenaar Han Borg.
Muzikale omlijsting leveren pianist Hugo Huisman en bassist Ted Jordens.

U kunt het boek kopen voor de normale winkelprijs van 24,95 euro en laten signeren.

Aanmelden voor deze avond via maandagavond@societeitdeharmonie.nl

Voor leden is de toegang gratis, niet- leden betalen 5 euro.

Rubriek: Algemeen, Biljarten, Literatuur, Boekpresentatie door Ellen Brand

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks