Biljartverslagen

Op deze plaats vindt u verslagen van biljartteams die in competities op districts-, gewestelijk of landelijk niveau de sociëteit vertegenwoordigen. Deze speciale status wordt toegekend aan teams spelend op relatief hoog niveau, met de bedoeling via een financiële vergoeding spelers aan de sociëteit te binden en spelers van buiten aan te trekken. Op de vergoeding moet een tegenprestatie worden geleverd, zoals het geven van workshops  en regelmatige verslaggeving van de sportieve prestaties.

November 2021. Team Driebanden groot, 3de divisie poule 5

Op de dag (13 november 2021) dat de nieuwe “lockdown” ingaat schrijf ik een kort stukje hoe het tot dusver gaat met ons team. Op dit moment staan we 2e en dat is lang geleden.
Deze competitie begonnen we in september tegen Boeve met ons eerste puntje (en dat was al wat). We speelden met Koos, Hans, Berend en Harrie.
Grollema uit, in het gezellige Daarlerveen, was de volgende. Dit moest kunnen maar je moet het wel doen. Met Koos, Fred, Hans en Harrie ging het boven verwachting. We hebben onze eerste wedstrijd gewonnen!
De 3e wedstrijd tegen Noorderling kende een voorgeschiedenis. Ze wilden uitstellen omdat hun sterkere spelers geen coronacheck of testbewijs hadden. We hebben erop aangedrongen om wel te spelen. De wedstrijd van onze kant was niet best maar aan het einde van de avond hadden we wel weer een punt! Na 3 wedstrijden nog ongeslagen!
Vervolgens thuis tegen Sat Rijssen waar we wel een beetje tegenop zagen. Door goed spel van Koeno, Ruud, Koos en Hans werd er met 8-0 gewonnen. We staken deze dag in zeer goede vorm.
Dan alweer de 5e wedstrijd tegen Sloepverhuur uit Nieuw Amsterdam. Een ware Krimi! Zweten, klamme handen en 2 partijen winnen met 1 carambole verschil. Dit maakt de biljartsport zo mooi. Winnen met 2-0 (6-2). Tenslotte 12 november, de laatste voor de lockdown, tegen Midwolda ’79. Het team met de “noordelijke topspeler” Eddie Siemens. We haalde ook hier een verdienstelijk gelijkspel.

We hebben nu 6 wedstrijden gespeeld, we staan 2e en zijn nog steeds ongeslagen!

Ik wil langs deze weg natuurlijk onze arbiters bedanken die altijd voor ons klaar staan. Soms is er een misverstand(je) maar iedereen doet z’n best. M.i. is het met arbiters altijd prettiger spelen.

Harry Ploeger

November 2021. Team C1-1

Evenals vorig seizoen kent BC de Harmonie ook nu weer twee C1-teams. Hiervan bestaat ons team
- het C1-1 - uit Berend Erends, Jerrit Veenstra, Wim van de Gang, Gerard Mulder en als reserve Dick van Vlierden. Ons team is opgericht in 2019 en heeft beide voorgaande seizoenen steeds om finaleplaatsen meegestreden. Maar omdat deze seizoenen vanwege Coronamaatregelen vroegtijdig zijn afgebroken is hiervoor geen officiële eindstand bepaald.
Met ingang van 31 augustus j.l. zijn wij met frisse moed aan de editie 2021-2022 begonnen en na 7 van de 22 wedstrijden te hebben gespeeld staan we wederom bovenaan. Weliswaar met nipte voorsprong, maar toch! Jerrit en ondergetekende hebben evenveel partijen gewonnen als verloren, hetgeen al een redelijk resultaat is. Met name Jerrit zal - gezien zijn prestaties uit het verleden - hier heus nog wel een schepje bovenop doen. Echte sterkhouders zijn Berend (4 x winst, 0 x verlies en 2 x remise) en Wim (5 x winst, 1 x verlies en 0 x remise)

Het moge duidelijk zijn, onze teamspirit is meer dan oké, wij gaan ervoor!

Gerard Mulder

November 2021. Team C1-2.

Aangezien het niet waarschijnlijk is dat de coronamaatregelen voor het einde van het jaar heel hard versoepeld zullen worden, kunnen we er wel van uit gaan dat de competitie voorlopig stil zal blijven liggen. We hebben er 9 kunnen spelen, dat is toch iets, maar hoe goed we ons best ook doen, van het virus kunnen we het nog niet winnen.

Dit is het team, met de disciplines waarin we spelen:  Alexander van Zanten (Bandstoten), Folke Spakman (Kader 57/2), René Bouma en Rieks Folgerts (libre).

De gespeelde wedstrijden waren stuk voor stuk interessante ervaringen. Ikzelf probeer over de band te winnen van de eerste spelers van de andere teams, die vaak goed libre of kader spelen. Een hele opgave! Folke speelt kader 57/2 en moet 250 punten maken, op zich al een hele klus, vooral tegen de 2e man van de andere teams met vaak een relatief lage handicap. Uitstekende conditietraining, zowel fysiek als mentaal. René is een nieuwkomer in het (officiële) wedstrijdcircuit en is druk bezig wedstrijdervaring op te doen en zijn spel sterker te maken. Rieks helpt ons als reserve regelmatig uit de nood wanneer iemand verhinderd is. Hij legt grote druk op zichzelf om goed te presteren, met helaas vaak averechts resultaat. Ook zoiets vergt training, alleen mogelijk tijdens de echte wedstrijden. Ondanks onze bescheiden plaats in de poule zijn we dan ook zeer content met de mogelijkheid om deel te nemen. Laten we hopen dat de competitie zo snel mogelijk weer hervat kan worden.

Alexander van Zanten.

November 2021. Kaderteam.

Het Kaderkoppelteam, bestaande uit Folke Spakman, Alexander van Zanten en reservespeler Henk Vegter draait goed mee in de kadercompetitie in Noord Nederland. Tot nu toe hebben we 8 wedstrijden gespeeld en staan we op de 2e plaats. Wil dit team, evenals de vorige keer op 1 eindigen, is er dus nog werk aan de winkel. Laten we hopen dat deze competitie in de 2e helft van dit seizoen niet ook stil zal komen te vallen.

Alexander van Zanten.