Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Biljartverslagen

Op deze plaats vindt u verslagen van biljartteams die in competities op districts-, gewestelijk of landelijk niveau de sociëteit vertegenwoordigen. Deze speciale status wordt toegekend aan teams spelend op relatief hoog niveau, met de bedoeling via een financiële vergoeding spelers aan de sociëteit te binden en spelers van buiten aan te trekken. Op de vergoeding moet een tegenprestatie worden geleverd, zoals het geven van workshops  en regelmatige verslaggeving van de sportieve prestaties. 
 

November 2021. Team Driebanden groot, 3de divisie poule 5

Op de dag (13 november 2021) dat de nieuwe “lockdown” ingaat schrijf ik een kort stukje hoe het tot dusver gaat met ons team. Op dit moment staan we 2e en dat is lang geleden.
Deze competitie begonnen we in september tegen Boeve met ons eerste puntje (en dat was al wat). We speelden met Koos, Hans, Berend en Harrie. 
Grollema uit, in het gezellige Daarlerveen, was de volgende. Dit moest kunnen maar je moet het wel doen. Met Koos, Fred, Hans en Harrie ging het boven verwachting. We hebben onze eerste wedstrijd gewonnen!
De 3e wedstrijd tegen Noorderling kende een voorgeschiedenis. Ze wilden uitstellen omdat hun sterkere spelers geen coronacheck of testbewijs hadden. We hebben erop aangedrongen om wel te spelen. De wedstrijd van onze kant was niet best maar aan het einde van de avond hadden we wel weer een punt! Na 3 wedstrijden nog ongeslagen!
Vervolgens thuis tegen Sat Rijssen waar we wel een beetje tegenop zagen. Door goed spel van Koeno, Ruud, Koos en Hans werd er met 8-0 gewonnen. We staken deze dag in zeer goede vorm.
Dan alweer de 5e wedstrijd tegen Sloepverhuur uit Nieuw Amsterdam. Een ware Krimi! Zweten, klamme handen en 2 partijen winnen met 1 carambole verschil. Dit maakt de biljartsport zo mooi. Winnen met 2-0 (6-2). Tenslotte 12 november, de laatste voor de lockdown, tegen Midwolda ’79. Het team met de “noordelijke topspeler” Eddie Siemens. We haalde ook hier een verdienstelijk gelijkspel.

We hebben nu 6 wedstrijden gespeeld, we staan 2e en zijn nog steeds ongeslagen!

Ik wil langs deze weg natuurlijk onze arbiters bedanken die altijd voor ons klaar staan. Soms is er een misverstand(je) maar iedereen doet z’n best. M.i. is het met arbiters altijd prettiger spelen. 
 

juni 2022. Team driebanden groot, derde divisie poule 5

Na het gebroken seizoen 2020-2021 werd er in september 2021 afgetrapt voor een nieuwe poging. In de 3e divisie met ons 1e team en in de 4e divisie met ons andere team. Omdat er geen sponsor was voor dit team heeft biljartschool.nl dit op zich genomen. Dus 1 team De Harmonie gesponsord door de sociëteit en 1 team door Biljartschool.nl. Deze naamsverandering zorgde natuurlijk eerst voor wat verwarring: moest het shirt nu met of zonder tekst aan?

Gedurende het seizoen stak de corona toch weer de kop op en werden veel wedstrijden afgelast, en later weer ingehaald. De sociëteit was een poos dicht en dat gaat allemaal wel wat ten koste van de teamgeest en het plezier.Het 3e divisie team bestond uit Koeno Thoma, Ruud Boelens, Koos Riepma, Hans Dijkstra en Harrie Ploeger . De laatste jaren was het steeds vechten tegen degradatie maar dit seizoen werd er goed gespeeld en op het juiste moment gepiekt. Uiteindelijk heeft het 3e divisie team lang meegedaan om de prijzen en dat zorgde voor een verdienstelijke 3e plaats in de competitie. Daar de nummers 1 en 2 niet willen promoveren zijn er misschien nog kansen, ha ha.

Harrie Ploeger

 

November 2021. Team C1-1

Evenals vorig seizoen kent BC de Harmonie ook nu weer twee C1-teams. Hiervan bestaat ons team
- het C1-1 - uit Berend Erends, Jerrit Veenstra, Wim van de Gang, Gerard Mulder en als reserve Dick van Vlierden. Ons team is opgericht in 2019 en heeft beide voorgaande seizoenen steeds om finaleplaatsen meegestreden. Maar omdat deze seizoenen vanwege Coronamaatregelen vroegtijdig zijn afgebroken is hiervoor geen officiële eindstand bepaald.
Met ingang van 31 augustus j.l. zijn wij met frisse moed aan de editie 2021-2022 begonnen en na 7 van de 22 wedstrijden te hebben gespeeld staan we wederom bovenaan. Weliswaar met nipte voorsprong, maar toch! Jerrit en ondergetekende hebben evenveel partijen gewonnen als verloren, hetgeen al een redelijk resultaat is. Met name Jerrit zal - gezien zijn prestaties uit het verleden - hier heus nog wel een schepje bovenop doen. Echte sterkhouders zijn Berend (4 x winst, 0 x verlies en 2 x remise) en Wim (5 x winst, 1 x verlies en 0 x remise)

Het moge duidelijk zijn, onze teamspirit is meer dan oké, wij gaan ervoor!

 

juni 2022 Team C1-1

Het team bestaande uit Berend/Wim/Jerrit en Gerard heeft een heel goed seizoen gedraaid. Volgens Biljartpoint eindigde men als 1e  maar wegens een aangepaste puntentelling werden ze toch ze 2e. Daarmee hebben ze afgelopen weekend een tussenronde gespeeld, maar werden ze helaas uitgeschakeld. Wat cijfers van de strijders:

Captain Berend Erends speelde 14 wedstrijden waarin 9x werd gewonnen. Hij begon met een aanvangsmoyenne van 10.1 en eindigde op 10.4 kader 38/2. Hoogste serie was 80.

Wim van der Gang speelde 13x waarvan 8x werd gewonnen. Wim begon met een aanvangsmoyenne van 5.4 en eindigde op 6. Hoogste serie 73!

Jerrit Veenstra: gespeeld 6 waarvan 3x gewonnen. Jerrit begon met een aanvangsmoyenne van 5.5 en eindigde op 5.6. Hoogste serie 31.

Gerard Mulder: gespeeld 12 waarvan gewonnen 7 keer. Begonnen met een aanvangsmoyenne van 4.5 eindigde hij op 4.1. Hoogste serie 30.

Volgend jaar doet het team weer mee voor de 1e plek

 

Gerard Mulder

 

 

November 2021. Team C1-2.

Aangezien het niet waarschijnlijk is dat de coronamaatregelen voor het einde van het jaar heel hard versoepeld zullen worden, kunnen we er wel van uit gaan dat de competitie voorlopig stil zal blijven liggen. We hebben er 9 kunnen spelen, dat is toch iets, maar hoe goed we ons best ook doen, van het virus kunnen we het nog niet winnen.

Dit is het team, met de disciplines waarin we spelen:  Alexander van Zanten (Bandstoten), Folke Spakman (Kader 57/2), René Bouma en Rieks Folgerts (libre).

De gespeelde wedstrijden waren stuk voor stuk interessante ervaringen. Ikzelf probeer over de band te winnen van de eerste spelers van de andere teams, die vaak goed libre of kader spelen. Een hele opgave! Folke speelt kader 57/2 en moet 250 punten maken, op zich al een hele klus, vooral tegen de 2e man van de andere teams met vaak een relatief lage handicap. Uitstekende conditietraining, zowel fysiek als mentaal. René is een nieuwkomer in het (officiële) wedstrijdcircuit en is druk bezig wedstrijdervaring op te doen en zijn spel sterker te maken. Rieks helpt ons als reserve regelmatig uit de nood wanneer iemand verhinderd is. Hij legt grote druk op zichzelf om goed te presteren, met helaas vaak averechts resultaat. Ook zoiets vergt training, alleen mogelijk tijdens de echte wedstrijden. Ondanks onze bescheiden plaats in de poule zijn we dan ook zeer content met de mogelijkheid om deel te nemen. Laten we hopen dat de competitie zo snel mogelijk weer hervat kan worden.

 

Juni 2022. Team C1-2

Nu het seizoen erop zit kunnen we de balans opmaken: we zijn op een mooie 12e plaats geëindigd. Het was ook een mooi seizoen met 15 wedstrijden. Tegenslagen zijn overwonnen en er is veel geleerd.

Teamleider Alexander van Zanten  moest met een vrij zware handicap spelen: 120 punten bandstoten. Hij speelde 14 wedstrijden waarvan 5 werden gewonnen, 1 eindigde in remise en 8 werden verloren. Alexander begon met een gemiddelde van 4,868 en eindigde op 4,888. Zijn hoogste gemiddelde was 7,333 en de hoogste serie bedroeg 43.

 Folke Spakman speelde kader 57/2 en moest er veel maken: 250. Hij heeft 10 wedstrijden voor het team gespeeld, waarvan hij er 4 wist te winnen, 1 remise en 5 verlort4en partijen. Hij begon met een gemiddelde van 14,406 en is geëindigd op 10,972. De eerste partij was de beste: 19,230 gemiddeld en een hoogste serie van 130!

 René Bouma heeft 14 wedstrijden gespeeld. Met een aanvangsgemiddelde van 3,4 bleken de verplichte 80 punten, ondanks de ruim aanwezige vechtlust, een zware klus. De op 2 na laatste partij lukte het om op remise te eindigen. Een mijlpaal, het eerste wedstrijdpunt! Het hoogste partijgemiddelde bedroeg 3,250 en de hoogste serie 17. Het eindgemiddelde bedraagt 2,295 maar een zomer met les en training zou hier wel eens verandering in kunnen brengen!

Rieks Folgerts, onze reserve, heeft 7 keer ingevallen. Met zijn aanvangsgemiddelde van 3,01 was het ook niet gemakkelijk om de 80 te halen voordat de tegenstanders uit gingen. Hij heeft echter zijn laatste wedstrijd kunnen winnen! Met 3,809 gemiddeld en de hoogste serie van 23 was dit dan ook de beste. Het eindgemiddelde bedraagt 2,5

Alexander van Zanten

 

November 2021. Kaderteam.

Het Kaderkoppelteam, bestaande uit Folke Spakman, Alexander van Zanten en reservespeler Henk Vegter draait goed mee in de kadercompetitie in Noord Nederland. Tot nu toe hebben we 8 wedstrijden gespeeld en staan we op de 2e plaats. Wil dit team, evenals de vorige keer op 1 eindigen, is er dus nog werk aan de winkel. Laten we hopen dat deze competitie in de 2e helft van dit seizoen niet ook stil zal komen te vallen.

Alexander van Zanten.