uurtje cultuurtje:Lezing over Henk Helmantel

24 October 2020 16:00 29 October 2020

24 oktober: 16.00 uur Uurtje Cultuurtje lezing Henk Helmantel

Vanaf 4 oktober 2020 is in het Drents Museum de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder te zien, waarbij het kunstenaarschap en het ambacht van deze Groningse schilder centraal staat.
In deze lezing over één van de bekendste stilleven- en interieurkunstenaars van Nederland zal worden ingegaan op de meesterlijke techniek van de schilder en wordt zijn werk in een bredere context behandeld. Naast zijn werk wordt prachtig werk van kunstenaars uit heden en verleden getoond, waardoor Helmantel een plek krijgt in de kunstgeschiedenis.
Henk Helmantel (Westeremden, 1945) volgde van 1961 tot 1965 de opleiding tot kunstschilder aan de Academie Minerva in Groningen. Hij behoort tot de Noordelijke Figuratieven en wordt gezien als een van de belangrijkste kunstenaars binnen het hedendaags realisme. Helmantel wordt nationaal én internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. Zijn schilderkunst wordt in Nederland en tot ver daarbuiten gewaardeerd.
De lezing over Helmantel wordt gegeven door Ellen van der Vecht, docente kunstgeschiedenis bij o.a. societeit De Harmonie.

Rubriek: Algemeen, Lezingen & cursussen, uurtje cultuurtje door w.hooijer@home.nl