Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Salonkruis

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Is de Salon wel levensvatbaar?

Het leek een goed idee: als er veel nieuwe leden zijn moet er een mogelijkheid gemaakt worden, waar nieuwe en oude leden met elkaar in contact kunnen komen. Dat in contact komen zou niet moeten bestaan uit het luisteren naar informatie, maar uit het leren kennen van elkaars talenten. Dat is het idee van een salon, niet consumptief maar productief. Iedereen kan tussen de schuifdeuren iets leuks doen.en zo de andere leden tonen wat een kwaliteit aanwezig is in de Harmonie

Maar of het nu wel zo'n goed idee was? De eerste salon, begin december had wat meer dan twintig belangstellenden getrokken en het was heel gezellig. Maar het was eerder een soort informatiebijeenkomst dan een salon, al werd er mooi pianogespeeld door Hugo Huisman en werden door Anton Venselaar en ondergetekende gedichten voorgedragen. De tweede salon, begin februari, trok 12 nieuwe leden en we deden een kennismakingsrondje van twee uur. We hadden het heel gezellig met elkaar, maar dat was toch anders dan de opzet was.

In januari ontvingen 80 leden van de Harmonie, waarvan het vermoeden bestond dat ze talenten hadden die in de salon zouden passen, een uitnodiging om met enige regelmaat op de salons te verschijnen. Tien leden reageerden en negen van die reacties kwamen er op neer dat men geen tijd had. Kennelijk was het idee van een leuke avond waar men zijn talenten toont niet erg levensvatbaar en daarom overweeg ik, als bedenker van het concept, om maar niet meer aan het dode paard te gaan trekken. 

Dus: geen Salon op 2 maart en eigenlijk helemaal niet meer. We bedenken wel wat anders. Wilt U daaraan meedoen, stuur dan een bericht aan salon@societeitdeharmonie.nl of beter nog naar

j.p.van.de.sande@gmail.com

Rubriek: Algemeen, Literatuur, Boekpresentatie
13 februari 2020 14:42 door J.P. van de Sande

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks