Hongaarse proeverij

23 januari 2020 om 20:00 tot 22:00

Er zijn veel landen waar wijn wordt gemaakt, maar eigenlijk geen waar de wijnen van zo hoge kwaliteit en tegelijk zo onbekend zijn als de wijnen van Hongarije.
Wellicht kent U de Tokayer wijn, maar gezien de forse prijzen die deze moet opbrengen kennen de meesten hem niet erg goed. Misschien ook heeft u wel eens van een glaasje Egri bikaver (Stierenbloed) genoten, maar daar houdt het dan toch wel op voor de meeste wijnliefhebbers. Onbekendheid is troef! Daar gaan we wat aan doen. En dat onder leiding van een man die een groot kenner en professioneel importeur van Hongaarse wijnen is en met adviezen van een Hongaarse schone. Over Hongaarse wijnen vindt u meer op de website: www.tokajwijn.nl

De feestelijkheden zullen, als gewoonlijk, weer opgeluisterd worden met de voortreffelijke en bijpassende hapjes gemaakt door onze keukenbrigade en bovendien zal het Hongaarse orkest Cserebogar, dat onlangs zo’n succesvol concert bij ons gaf,  haar kunsten vertonen. Eveneens als altijd zal er een korte informatieve inleiding zijn, ditmaal verzorgd door Henk Bol en zullen de kwaliteiten van de Hongaarse wijn op litteraire wijze toegelicht worden door Bernadett Heintz.

Dank zij een subsidie van de vereniging, kunnen wij deze luxe proeverij voor 15 euro aanbieden aan onze leden, de niet leden betalen 20 euro, wat nog steeds te geef is. We kunnen slechts 40 proevers accommoderen, vandaar dat we U aanraden U met enige spoed in te tekenen. Dat kan vanaf nu via het mailadres van CulTaf:     culinairetafel@societeitdeharmonie.nl
Geef aan wie er komen (voor en achternaam en of ze lid zijn). Maak dan het passende bedrag over op banknr NL44INGB0009104327 tnv Sociëteit De Harmonie en u bent verzekerd van een plaats. Bij bericht van verhindering aan CulTaf voor 19 januari krijgt U het geld terug, Mochten er op 19 januari minder dan 20 opgaven zijn, dan gaat de zaak niet door. Bent u de 41e dan vist u achter het net. Maar daar moeten we toch niet aan denken!
In de hoop U allen in de juiste stemming en goed gezond aan de proeftafels te treffen, blijf ik

Namens de culinaire tafel
Hans van de Sande