Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Districtsfinale gemengd kader 57/2 en 38/2

Wat was het fijn om na 2 jaar pandemie weer eens een finale te mogen organiseren!

Zo werden op 2 en 3 april 8 finalisten in Sociëteit De Harmonie ontvangen om de districtsfinale gemengd kader 57/2 en 38/2 te spelen. 
Voorts deed het de organisatie een groot plezier dat er 3 leden van onze eigen BC De Harmonie voor deze finale stonden opgesteld. In verband met een last-minute afmelding voegde zich daar nog een 4e Harmonielid bij, te weten Ruud Boelens (zaterdag) en Koeno Thoma (zondag). 
Folke Spakman, Alexander van Zanten en Martin Boomkens spelen “het 57/2” en dienden 175 caramboles te maken. Wubbo Haaijer, Berend Erends, Rob Bakker, René Remerie en de tandem Ruud/Koeno spelen 38/2, waarbij Wubbo en Berend 175 caramboles moeten maken voor winst en de anderen 125.

Districtsfinale kader                  

Om circa 10:30 uur ving de 1e speelronde aan. 
Van de 4 winnaars had Martin na de 1e ronde het beste gescoord. 
Hij bracht zijn partij in 9 beurten tot een eind met een hoogste serie (HS) van 65. 
In de 2e ronde zetten Berend en Folke hun partijen tegen respectievelijk Rob en Ruud in 9 beurten om in winst met voor Folke een HS van 81. Overigens scoorde Ruud een HS van 28. Betreffende ronde 3 is vermeldenswaardig dat Ruud, als lastminute invaller (onze 3 Band Groot Specialist speler!), zijn partij winnend wist af te ronden.

Op de tweede dag gingen de bovensten van het klassement elkaar treffen. 
Zo stonden in ronde 5 de partij tussen Alexander en Folke op de rol, als ook die tussen Berend en Martin. In laatst genoemde partij had Berend na 4 beurten afstand genomen van Martin met 69 caramboles en bij het slot betrof dit een verschil van 88.
De wedstrijd tussen Folke en Alexander was een gelijk opgaande partij en één van de lange adem (meer dan 2 uur). De door Folke gemaakte 43 caramboles in beurt 2 werd in beurt 3 door Alexander met het zelfde aantal beantwoord. Het beslissende moment was beurt 11. Na 4 caramboles van Alexander (totaal 135) maakte Folke in de gelijkmakende beurt met 49 caramboles de partij uit. 


In ronde 6 namen Berend en Alexander, alsmede Martin en Folke het tegen elkaar op. In álle opzichten de 2 topwedstrijden van dit districtskampioenschap..!
Alexander speelde zijn partij in 2 beurten uit met een high score, vanaf acquit (=afstoot!) van 152. Voorwaar chapeau Alexander! Poeh!
Folke en Martin maakten er in een gelijk opgaande partij óók een spektakelstuk van. Deze partij had een lengte van meer dan 2 uur. Martin miste in z’n 25e beurt (14) zijn laatste carambole en in de gelijkmakende beurt (12) mist Folke de matchbal, dus 174-174. Martin maakte zijn 1 en Folke vanaf acquit ook. 

In de 7e en laatste ronde troffen Martin en Alexander elkaar en Berend en Folke. De 2 zeer lange partijen die Folke eerder op de dag speelde eisen hun tol. En de andere partij is in 10 beurten voor Martin (Alexander 97). Net als Ruud wist ook Koeno als lastminute invaller één van zijn partijen met winst af te ronden. Top gedaan.

Gelukwensen voor Folke, Alexander en Berend! Toppers van onze Harmonie.

 

                       

Na het invoeren van de laatste uitslagen ziet de eindstand er als volgt uit:

Martin Boomkens (65)

Folke Spakman (81)

Berekend Erends (59)

Wubbo Haaijer (67)

Alexander van Zanten (152)

Ruud (28)/Koeno (53)

Rob Bakker (42)

Rene Remerie (32)

 

In zijn slotwoord dankte wedstrijdleider (Sjaak Dorrepaal), mede namens de organisatie (Folke, Berend en René Bouma), de finalisten voor hun sportieve wedstrijden en de arbiters en bordenisten voor hun fantastische bijdrage gedurende deze 2 dagen.

Voor het 2 dagen verzorgen van de natjes en droogjes ontving Horeca voorman René eveneens een hartelijk applaus. Martin en Folke hebben zich bereid verklaard het district te vertegenwoordigen bij de gewestelijke finales. Deze worden gespeeld op 2 en 3 september in Sociëteit De Harmonie.

Onder dankzegging van ieders inbreng wenste de wedstrijdleider een ieder een wel thuis.

Rubriek: Algemeen, Biljarten, Biljartclub De Harmonie, Biljartclub Metropole, Biljartclub GBC, Biljartclub Acquit, BiljartClubContent door Otto Krol

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks