Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2017-08-26 om 08.55.46

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

opening expositie Gerda Voogd

Opening vrijdag 22 september 17.30 uur: Fotoexpositie Gerda Voogd.
Gerda de Voogd (Groningen, 1965) is professioneel fotograaf en exposeert van 22 september t/m 22 november in De Harmonie. De titel van deze expositie is ‘foto-poëzie’, omdat zij haar beeldmateriaal en zelfgeschreven gedichten combineert.

Als zij vrij werk foto’s maakt, doet ze dat vaak aan de Groningse en Friese Waddenkust, m.n. op Schiermonnikoog. Ook vindt ze, met name voor macrowerk, inspiratie in de tuin. Haar macro- & landschapsfoto’s kenmerken zich door eenvoud en een verstilde sfeer én: zijn niet gefotoshopt, waarmee ze zich van vele fotografen onderscheidt.

De natuur is van zich zelf al mooi genoeg is haar motivatie voor de puur-natuur foto’s.
Bij een aantal van haar vrij werk-foto’s schrijft ze een Gronings ‘Elfje’: een elf-woordig gedichtje. ‘Visker’ is er zo één.

Op 21 april jl. mocht ze de 4e prijs bij de 21e Pervinzioale Grunneger Schriefwedstried in ontvangst nemen met haar eerste ‘echte’ Groningse gedicht ‘Toverlanteern’ - er waren 84 gedichten ingezonden. De jury was erg lovend over de kracht van dit gedicht dat uit slechts 4 strofen bestaat en het leven bekijkt vanuit de toverlantaarn:

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur
17 september 2017 12:03 door W.Hooijer

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks