Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

John hawkwood, havik in toscane

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Laatste lezing in eerste serie Uurtje Cultuurtje

Op zaterdagmiddag 17 maart van 15.30 tot 17.30 uur, houdt dichter Remco Ekkers de achtste lezing in de serie Uurtje Cultuurtje met als titel: Een Engelse havik in Toscane. Daarmee is de eerste serie lezingen ten einde. Dit is dus je laatste kans om zelf mee te maken hoe boeiend de lezingen stuk voor stuk zijn. Het initiatief vanuit de Activiteitencommissie en de inzet van Tineke Looijenga om een mooie serie cultuur-uurtjes op te zetten is een succes. Wekelijks trokken de lezingen 25 tot 40 mensen, waarvan vele voor het eerst inde Harmonie kwamen. Ook zorgden de artikelen in de Gezinsbode ervoor dat De Harmonie bij de Groningers duidelijk in beeld komt als club met een heel divers aanbod van culturele activiteiten. Dat leverde met elkaar diverse nieuwe leden op. Kortom, de lezingen Uurtje Cultuurtje verdienen een vervolg. Na de zomer beginnen we met een serie Uurtje Literatuurtje, in samenwerking met boekhandel Godert Walter. 

Een Engelse havik in Toscane​

Ekkers woonde een maand in een schrijvershuis in Toscane en deed onderzoek naar de huurkapitein John Hawkwood uit Essex. Wie was hij? Hoe kwam hij in Toscane? Waarom was hij zo beroemd dat men na zijn dood een retabel voor hem liet maken in de Duomo in Firenze? Toen Ekkers las over 'the meek and gentle 'Hawkwood: Diabolical Englishman' bij Francis Saunders, 'The gentle knight and his bloody deeds', besloot hij zelfs een tekst (een canto?) te schrijven over deze krijgsheer, zoon van een leerlooier/hoefsmid uit Essex. Meer informatie zie de agenda

Rubriek: Algemeen, Lezingen & cursussen
16 maart 2018 14:44 door M.C.M. Spaltman

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks