Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2018-01-31 om 16.07.20

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Proeverij van Duitse wijnen

15 februari 2018 om 20:00

Culinaire tafel

Proeverij van Duitse wijnen

In vroeger tijden dronk de Nederlander twee soorten wijn: Franse en Duitse. Maar men dronk liever de Duitse: minder zuur en goedkoper.
Die tijden zijn voorbij: De Franse lijkt op dit moment het pleit gewonnen te hebben, de Nederlander drinkt enorm veel wijn van het Franse type (ook al komt ie soms uit andere landen) De Duitse wijn is duidelijk op zijn retour en heeft de naam van een krachteloos en zoetig drankje.
Dit nu is geheel onterecht, zoals de proeverij van Duitse wijnen U zal demonstreren.

De culinaire tafel organiseert op
Donderdag 15 Februari, om 8 uur ’s avonds een proeverij van Duitse wijnen, zodat u een idee krijgt over de verdiensten van een stuk of zeven soorten en hun onderlinge verschillen. De avond wordt geleid door Dato Steenhuis, kenner van Duitse wijnen. U krijgt enige informatie en ook gaan we in op de combinatie met enkele soorten Duitse hapjes. Die zijn er dus ook. Bedenk maar alleen dat Duitsland meer dan 1500 soorten worst kent. Hier valt nog veel te ontdekken!
Bovendien is er een zangeres die enkele Duitse liederen ten gehore zal brengen. Het belooft dus een behoorlijk Duitse avond te worden.

DEELNAME
Om mee te doen moet U zich inschrijven en we kunnen maximaal 36 mensen toelaten. Haast U dus. De prijs van het geheel hebben we, omdat we de organisatie in eigen hand houden en de Sociëteit bijdraagt, weer laag weten te houden: 10 Euro, te voldoen op de avond zelf. Als U heeft ingetekend, maar U bent verhinderd te komen en heeft niet uiterlijk maandag de 12e afgezegd, dan moet u toch 10 euro betalen. Ook niet duur, maar daar krijgt U dan niets voor en zeker niet zo’n prachtige avond.
 

INSCHRIJVING

Inschrijving kan via de lijst die bij de bar hangt. Het is belangrijk dat U die leesbaar en volledig invult: Achternaam, Voornaam en Mailadres en aantal personen. U kunt ook inschrijven via een mailtje aan Hans van de Sande (j.p.van.de.sande@rug.nl)

De inschrijving sluit op dinsdag 13 februari. Zonder inschrijving kunt U niet meedoen.
Deze wat strengere regels zijn gebaseerd op onze eerdere ervaringen met proeverijen: 

Als je het niet een beetje strak organiseert wordt het een rommeltje.

Rubriek: Algemeen, Culinair door W.Hooijer

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks