Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

180118 muisje
180118 ensemble

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Opening expositie Saskia Nugteren van Baarlen

23 februari 2018 om 17:30

Expositie Saskia Nugteren:  23 februari tot 10 april

Saskia Nugteren
Linkshandig geboren met een creatieve geest heeft Saskia zich toenemend en breed in het maken van kunst gestort. Het begon met tekenlessen aan de Beaux Arts in Brussel, toen zij daar vijf jaar woonde. Hierna woonde zij meerdere jaren in inspirerende omgevingen: in Rome toen zij als stewardess voor Alitalia vloog en in Ethiopië waar zij voor de Belgische en Nederlandse ambassade werkte.

Terug in Nederland ontwikkelt zij zich verder: in Eelde wordt zij door docent Bernard Kikstra geschoold in Kunstgeschiedenis en in verschillende technieken, zoals tekenen, schilderen, aquarelleren en het maken van gouache, gravure en zeefdruk. Van de schilder en musicus Willem Wolthuis krijgt ze enkele jaren les in het aquarelleren.

Aan de beeldhouwschool te Groningen volgt zij jaren lessen van Gerda Duiverman, Beeldend Kunstenaar en Kunsthistoricus, in beeldhouwen. Zij schildert tegenwoordig graag in olieverf.

Haar Werk
Zij laat zich inspireren door een citaat van SimonVestdijk

De onuitputtelijkheid van grote kunstwerken berust minder op hun ingewikkelde structuur -alle kunstwerken zijn even ingewikkeld, of even eenvoudig, al naar men het nemen wil- dan op de belofte, dat de ervaring van het “nooit zullen kennen” steeds te hernieuwen zal zijn.

En deze van Hugo Claus:

Kunst is geen papje,geen snoepje waarvoor je alleen je bek hoeft open te doen.Het is vooral een kwestie van aandacht en geconcentreerde energie!

Tentoonstellingen

Huize Westerholm, Haren
Inspectie voor de Gezondheiszorg, Zwolle
Martini Ziekenhuis, Groningen
Marché des Artisans, Cazédarnes, Frankrijk
Gorechthuis, Haren
Galerie Paterswolde

Verkocht werk hangt/staat in
Den Haag, Amsterdam, Amersfoort, Breda, Groningen, België, USA.

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Expositie door W.Hooijer

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks