Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

poster

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Expositie vitrine

20 april 2018 om 17:30

Fiona Zondervan (1963)

Beeldhouwer, Animalier
Woont en Werkt in Groningen
Maakt beelden van dieren in steen en brons
Ontwerpt beelden, penningen en gevelstenen
http://www.fionazondervan.nl


Al meer dan vijfentwintig jaar is Fiona Zondervan beeldhouwer van dieren. Haar beelden zijn levendig en krachtig van aard. Ze zijn vervaardigd met een groot inlevingsvermogen die de uiterlijke verschijning en het innerlijke karakter van elk dier recht doet.

Naast het maken van beelden in brons hakt Fiona ook beelden uit steen. Deze materialen vereisen ieder een totaal andere werkwijze. Dat is meteen ook de reden wat haar er zo in aantrekt. Bij steen moet het beeld als het ware uit de materie worden bevrijdt. Ook maakt zij wel reliëfs of tekeningen in steen, die zijn zowel twee- als driedimensionaal.

Fiona maakt veel beelden van vogels. De werken die zij in de Harmonie laat zien zijn details van vogels. Zij zegt hier over; Het hele dier is soms zo groot en alle details zo mooi, door een deel van het dier uit te beelden ben ik me nog meer bewust van het bijzondere van dat dier.    

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Expositie door W.Hooijer

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks