Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


Foto doeko 1

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Uurtje Cultuurtje: Wat een historicus kan/moet vinden van de situatie in de wereld. Doeko Bosscher

01 October 2022 16:00

Uurtje Cultuurtje 1 oktober 2022 – opening seizoen!

Wat een historicus kan/moet vinden van de situatie in de wereld – met dr. Doeko Bosscher

De geschiedenis neemt soms onverwachte wendingen. Wie had een jaar geleden kunnen voorspellen dat er op een aantal fronten meedogenloos gevochten zou worden in Oekraïne, dat het ook in Armenië weer onrustig zou worden en dat er ook elders in de wereld conflicten oppoppen waar de vulkanen van de haat lange tijd stil waren?

Historici proberen dergelijke conflicten te verklaren vanuit het verleden: de geschiedenis herhaalt zich niet, maar we kunnen er misschien wel lessen uit trekken. Professor dr. Doeko Bosscher neemt ons mee op een zoektocht naar historische lessen. 

Doeko Bosscher (Heiloo 1949) groeide op in Amsterdam (gym alfa), studeerde in Groningen (geschiedenis) en promoveerde daar ook (bij Ernst Kossmann). In 1991 werd hij hoogleraar Eigentijdse Geschiedenis. Binnen de universiteit was hij ook bestuurlijk actief, maar zijn hart gaat meer uit naar onderzoek dan naar vergaderen. Na zijn pensionering in 2014 bleef hij actief publiceren en gaf een aantal colleges in het kader van HOVO, onder meer over de Tweede Wereldoorlog en over Amerikaanse buitenlandse politiek. 

Zaterdag 1 oktober, 16u in De Harmonie. 

Gasten/introducées betalen € 5 entree, voor leden van De Harmonie is de toegang gratis.

Opgave voor Uurtje Cultuurtje via lezing@societeitdeharmonie.nl

Rubriek: Algemeen, uurtje cultuurtje door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks