Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

poster
foto

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Nederlands record moyenne voor Jean-Paul de Bruijn (met video)

KNBB persbericht

Nederlands record moyenne voor Jean-Paul de Bruijn 

25.92 gemiddeld over 7 partijen!

 In de prachtige Sociëteit de Harmonie in Groningen vond dit weekend het Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Groot Ereklasse plaats.

Hierbij een impressie

 Een evenement met een zeer interessant deelnemersveld, met naast erkend bandstoten specialist Jean-Paul de Bruijn en de ervaren Jos Bongers ook jonge klassieke toppers als Sam van Etten en Gert-Jan Veldhuizen.

Jean-Paul de Bruijn onderstreepte nogmaals wat een geweldig bandstoter hij is. Over 7 partijen haalde hij een algemeen moyenne van liefst 25.92 – een Nederlands record! (Het wereldrecord van Frederic Caudron van 27.27 bleef op zich buiten schot, al was de 25.92 wel het hoogste moyenne ooit over 7 partijen.)

Toch werd het kampioenschap pas in de allerlaatste wedstrijd beslist. Sam van Etten en Jean-Paul de Bruijn hadden allebei hun eerste zes partijen gewonnen, maar de zevende en laatste ging overtuigend in vier beurten naar De Bruijn.
Van Etten, één van Nederlands grootste klassieke talenten, moest zich derhalve met de tweede plek tevreden stellen, en was na afloop complimenteus voor de winnaar. Hij noemde De Bruijn’s recordprestatie ‘fenomenaal’.
Alle uitslagen & standen Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Groot Ereklasse
Tekst: KNBB
Archieffoto Jean Paul de Bruijn ©Ton Smilde
Met sportieve groet,
Rolf Slotboom
Communicatie
Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB)

 

Gert-Jan Veldhuizen op FB
5e op het NK Bandstoten ereklasse. Wat heeft geresulteerd in een medailleloos toernooi, is tegelijkertijd één van de mooiste evenementen geweest in mijn biljartloopbaan. De organisatie heeft er een hoogstaand evenement van gemaakt waarbij het voor mij, en zonder twijfel alle andere deelnemers, voelde als een warme deken. In één woord fantastisch! Ik kijk er ook naar uit om in de toekomst weer eens terug te keren naar Sociëteit De Harmonie in Groningen!

Alex ter Weele op FB
Net terug uit Groningen van het NK Bandstoten.
Prachtig toernooi, geweldige organisatie door de Harmonie en een meer dan terechte winnaar.Daarnaast komt het ook maar zelden voor dat je als “bobo” naast een Nederlands record, ook nog een Wereldrecord algemeen gemiddelde (25,92) over 7 partijen kunt en mag aankondigen.

(Caudron Frédéric speelde tijdens het Belgisch kampioenschap in 2007 27,27 over 4 partijen)Fantastisch Jean-Paul de Bruijn.
Gefeliciteerd JP en Anita

Reactie van Hans Walraven daarop:
Wat een geweldig resultaat!! Heb het vanuit Jakarta kunnen volgen.

....en nu op weg naar WERELD Kampioenschap als in 1934 

 

Rubriek: Algemeen, Biljarten
11 februari 2019 16:02 door w.hooijer@home.nl

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks