Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2018-09-12 om 08.46.08

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Boekpresentatie A.L. Snijders trekt volle zaal

Boekpresentatie A.L. Snijders trekt volle zaal

Zondag 9 september, het seizoen van de culturele activiteiten van de Harmonie is eigenlijk nog maar nauwelijks begonnen, als de presentatie van het nieuwe boek van A.L. Snijders alweer vele toehoorders naar de mooi opgeknapte zaal van de sociëteit doet komen.

Het Oog van de Naald is de titel van de nieuwe bundel ‘ZKV’s’, zeer korte verhalen, het genre waarmee A.L. Snijders zich onsterfelijk heeft gemaakt. Hij was er en hoe: een man om niet snel te vergeten. Die bekende stem (radio 1 op zondagochtend), de reeks van meer en minder ironische en steeds zeer vermakelijke verhalen, het publiek hing aan zijn lippen.

In het inleidende gesprek met de bij ons inmiddels bekende literaire interviewer Anne Bergsma, liep het eigenlijk al danig uit de hand, de anekdotische verhalen kwamen er achter elkaar uitrollen. is het de werkelijkheid of de verbeelding? We zullen het bij elk van de verhalen zelf moeten invullen. Snijders speelt met de waarheid en rijgt die dooreen met zijn fantasieën. Onnavolgbaar en erg ontspannend.

Martin Tervoort was er weer met een klarinet en saxofoon om als `muzikale indringer’ de verhalen te larderen. De muziek paste naadloos bij de door de schrijver voorgelezen verhalen.
We hebben genoten van deze fijne eersteling in een nog volgende serie boekpresentaties voor het komende seizoen!
Carla Alma

Rubriek: Algemeen
12 september 2018 8:40 door w.hooijer@home.nl

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks