Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

grafmonument voor een atleet die veel kransen heeft behaald.

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Uurtje cultuurtje:Goden in het stadion Henk Schoonhoven

02 februari 2019 om 16:00

2 februari  Henk Schoonhoven  

Goden in het stadion

Dr. Henk Schoonhoven was universitair docent Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verzorgt al vele jaren cursussen voor de Senioren Academie (HOVO).

Goden in het stadion. Onder deze titel publiceerde destijds de bekende sportjournalist Bob Spaak een boekje over de Olympische Spelen in de Oudheid. Een heel treffende titel met een dubbele betekenis, want tegenwoordig zien we onze sporthelden misschien ook als ‘goden’, maar in de Oudheid waren goden ook ‘echt’ aanwezig: niet alleen bij de Olympische Spelen, maar ook bij de drie andere die door de Grieken op grote schaal werden gevierd. Ze stonden elk in het teken van mythologie en we gaan dus ook hieraan aandacht besteden. Waarom waren deze sportevenementen zo geweldig populair? We bekijken de vier algemeen Griekse sportevenementen: de Olympische, Pythische, Nemeïsche en Isthmische Spelen. En we gaan dus ook een stuk mythologie behandelen. Alles geïllustreerd met Powerpoint.

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Lezingen & cursussen door w.hooijer@home.nl

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks