Schermafbeelding 2019-04-29 om 10.41.00

Zondagmiddagconcert van Play It Hard jazzformatie

19 mei 2019 om 15:30

Play It Hard is een hardbop jazzformatie met een mooie line-up van ervaren jazzmusici uit de stad Groningen die hun sporen in de jazz reeds hebben verdiend. De formatie bestaat uit Harry Broekman (saxofoon), Pabvel Shcherbakoc (trompet), Vincent Grit (piano/zang) en Philip Baumbarten (bas). En deze formatie speelt geen kunstzinnige jazz maar "lekkere jazz".
Play It Hard laat zich inspireren door jazzformaties als The Cannonball Adderley Quintet en Art Blakey & The Jazz Messengers. Andere stijlen die dit jazzcombo speelt zijn: Afro Cubaans, Samba, Latin en Calypso.
Naast de ietwat bekendere hardbop nummers speelt dit jazzcombo juist graag minder bekende nummers welke niet terug te vinden zijn in The Real Books, zoals: The Ruby and The Pearl, No Problem, Reflection maar nog veel meer minder bekende nummers. Dit maakt deze formatie zeker onderscheidend t.o.v. andere formaties. Het grootste gedeelte van het repertoire is dus hardbop, hooguit een paar nummers zijn mogelijk stijl overschrijdend (bebop/postbop) maar worden gespeeld gewoon omdat ze erg mooi zijn. Meer info

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Concert door w.hooijer@home.nl