Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2019-01-07 om 15.15.11
poster

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Lezing geschiedenis van de fotografie Robert Mulder (documentair fotograaf)

11 februari 2019 om 20:00

ROBERT MULDER

Robert Mulder (75) is een documentair fotograaf die kiest voor het ‘Beeldverhaal’, de Fotoreportage. Sinds het ontstaan van de fotografie is er een documentaire traditie met als belangrijkste taak het vastleggen van het tijdsbeeld: zonder beeldmanipulatie, toevoegingen en weglatingen zodat toekomstige generaties de werkelijkheid zien zoals die was.
Gedurende zijn 40-jarige loopbaan volgde hij over de gehele wereld maatschappelijke, politieke, religieuze en culturele ontwikkelingen en koos hij voor achtergrondreportages over soms wereldschokkende gebeurtenissen. Tussen 1980 en 2000 waren dit vooral de ontwikkelingen in Zuid en Oost Azië met Bangkok als standplaats. Voordat deze landen open gingen voor toerisme verbleef hij in China, Vietnam en Birma.
Na 2000 specialiseerde hij zich wereldwijd in Religie, van Shinto festivals in Japan tot Heksen en Druïden in Engeland. In Nederland volgde hij in Groningen jarenlang de Joodse gemeenschap en de gebeurtenissen in de Rooms Katholieke kerk. Er waren verschillende tentoonstellingen over religie in het Gronings Universiteitsmuseum, de Synagoge en het Klooster in Ter Apel. Website
Vanaf 2012 stak hij veel energie in een serie fotoboeken waarin steden op basis van archief foto’s  van honderd jaar geleden op exact dezelfde locaties opnieuw werden gefotografeerd: ‘Groeten uit Groningen’, ‘Groeten uit Leeuwarden’, ‘Groeten uit Amsterdam’ en ‘Groeten uit Rotterdam’. Een selectie van ‘Groeten uit Groningen’ foto’s was te zien in de Harmonie.

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Lezingen & cursussen door w.hooijer@home.nl

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks