Poster

‘GUNTA STÖLZL: 100 JAAR BAUHAUSSTOFFEN’

21 mei 2019 om 20:00

Op dinsdag 21 mei organiseert boekhandel Godert Walter in samenwerking met sociëteit De Harmonie een avond rond Gunta Stölzl (1897-1983), die vooral bekend werd als hoofd van de textielafdeling van het Bauhaus. Van haar is momenteel een overzichtstentoonstelling 'GUNTA STÖLZL: 100 JAAR BAUHAUSSTOFFEN' te zien in het Wall House #2 aan de A.J. Lutelistraat 17 in Groningen.
Te gast zijn deze avond Monika Stadler – de dochter van Gunta Stölzl –,  Mirjam Deckers –  samenstelster van de overzichtstentoonstelling – en David Stroband – kenner en liefhebber van het werk van Stölzl. Zijn gaan met elkaar in gesprek over het leven en het belang van deze pionier. Presentatie van het boek: Gunta Stölzl: Pionierin der Bauhausweberei !
De avond begint om 20 uur – inloop vanaf 19.30 – , de toegang bedraagt vijf euro – leden Harmonie gratis – en reservering van tevoren is gewenst: in de winkel, per mail op info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Literatuur, Boekpresentatie door w.hooijer@home.nl