Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Filmavond: Documentaire 2 De Ploeg ‘Oude helden, jonge meesters’

16 oktober 2018 tot 19:30

Filmavond: Documentaire 2 De Ploeg ‘Oude helden, jonge meesters’.

Ook deze keer geeft Han Steenbruggen een inleiding. Op 25 september vertoonden we de film over de kunstenaars van de De Ploeg. Nu komen de hedendaagse Groninger kunstenaars aan bod.

Deze  film gaat namelijk over de opkomst en bloei van de noordelijke figuratieve kunst aan de hand van de founding fathers Wout Muller, Clary Mastenbroek, Ger Siks, Matthijs Röling en Trudy Kramer die elkaar vonden op de academie Minerva en zich groepeerden in de Fuji Art Association. Kramer bedacht deze naam. Ook dichteres Fritzi Harmsen van Beek zat bij deze groep die later werd aangevuld met de dichters Cor Jellema en Jean Pierre Rawie.

Han Steenbruggen

Han Steenbruggen studeerde Nederlands en kunstgeschiedenis aan de RUG. Hij was lange tijd verbonden aan het Groninger Museum als conservator en Ploegspecialist. In 2008 werd hij aangesteld als directeur van Museum Belvedère.

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks